sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Raivo

 Raivo on sanana niin paljon sisällä pitävää, 

agressiivisuutta ja arvaamattomuutta, sanoja ja tekoja.

Raivo liittyy myös luontoon esim. pauhaava ukkonen tai pelottavana myrskyävä meri. 

Raivo varoittaa!

Mitä kuuluu eläinmaailman "agrelle" räyhäävälle mesimäyrälle, pelottomalle saalistajalle? 

Raivo luonnossa auttaa selviytymään.

Raivoa on nyt ilmennyt hiihtoladuilla, kohdistuen lapsiin tai hitaasti sivakoiviin ihmisiin. 

Raivo tyhjentää ladun ja edesauttaa lapsia unohtamaan liikunnan ilon.

Kamikatzena kiitävät pyöräilijät jakavat sanallista (painokelvotonta) raivoaan huudoin eteen sattuville kävelijöille. 

Raivo aiheuttaa vaaratilanteita ja onnettomuuksia.

Raivo kohdistuu lumenauraajiin jotka eivät heti ole joka paikkaan kerinneet.

 Raivo ei liikuta kuitenkaan lunta, 

paitsi jos tartut itse kolaan kiukuspäissäsi.

Hiekoitusraivoakin löytyy jakautuneena, 

toiset ehdottomasti haluavat hiekkaa joka paikkaan ja toiset jättäisivät osan jalkakäytävästä hiekoittamatta 

jotta pulkkaa voisi vetää perässään.

Raivoajat voisivat mennä hiekkalaatikolle istumaan.

Minulle kaikki heti asenne, turhautuneisuus, 

hektisyys ja silmitön kiire luo raivoa

Jos tässä maailmassa olisi vähemmän raivoa, 

negatiivisuuskäyrä laskisi ja voisi alkaa positiivisemman elon aika.

Ajatellaan ennen kuin aukaistaan suu, pysähdytään edes joskus

ja hei....voi ihan pitää mölyt mahassa.❤ Seesteisempää eloa ja oloa kaikille ❤


20 kommenttia:

 1. Asiaa!
  tuo raivon:-pikku-serkku viha👹..se syö ihmisen eläviltään.Mutta sopivassa suhteessa kumpaakin :selviää ,antaa aamusta puhtia.Ei viharaivo ,,vaan eteenpäin vievä"kyllä minä vielä näytän!-viha-raivo=sisu!

  Hyvää alkanutta uutta vuotta 2021 🤗🧡
  Pysytään terveinä 😷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, sisua tarvittaisiin monessakin tilanteessa ja sillä selviäisi ilman raivoa ja vihaa. Tammikuuta mennään ja nyt jo pohditaan raivoa...mitähän tästä vuodeta vielä tulee :D Maskit naamalle ja hymy sinne silmiin <3 Iloa vuoteen <3

   Poista
 2. Latu-, netti-, liikenne- ynnä muut raivot pilaavat niiden päivän jotka sattuvat tielle osumaan. Eivätkä vain yhtä päivää... riippuu tapauksesta. Voi olla että joku ei huonon kokemuksen jälkeen enää lähde esimerkiksi ladulle. Eikä se varmaan raivoajille itseilleenkään hauskaa ja tuottoisaa ole.

  Leppoisaa aurinkoista uutta viikkoa 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, raivoaja ei varmasti huomaa kuinka se oma negatiivisuus vaikuttaa myös hänen elämäänsä. Nettiraivoa en nyt muuten käsitellytkään, se on myös jotain käsittämätöntä.Sunnuntaissa mennään joten toivotan takaisin iloa alkavaan viikkoon <3

   Poista
 3. Yksi Raivo sulta unohtui: Raivo Roosna ;-)
  Ei raivota vaan kunnioitetaan ja kuunnellaan toisiamme♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D voipi olla että unohtui monta muutakin. Kuuntelu on yllättävän vaikeaa nykymaailmassa, kuten tuo kunnioituskin toista kohtaan. Iloa uuteen alkavaan viikkoon Marjaana <3

   Poista
 4. heippa ... ja Raivo on niin suosittu miehen nimi Virossa ei tarkoitta mitään ja kaikki tahtoo olla Raivoja hehehehe ja jos tule se Raivo töihin Suomeen niin siinä vasta sille selviä että se tarkoittaa raivoa .... sama tulee tapahtumaan myös virolaiselle miehelle kenen nimi on RIVO .. mis samoin on Virossa niin kaunis nimi ja jos elämä vie Suomeen niin täytyy vaihtaa nimeä kun kuka ei halua olla suomessa rivo .... voi että sitä kieli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Nata valaistuksesta :) en olisi noita tiennyt. Kielissä on kyllä eroja, varmasti noilla nimillä voi tulla Suomessa kysymyksiä kuten toisinkin päin. Suomessakin taitaa olla sanoja jotka ei Viroksi ole ihan sama juttu ;)

   Poista
 5. Miten olisi vielä koirankakka -raivo tai maskienkäyttö (käyttämättömyys) -raivo. Lehtien ja somen mielipidekirjoituksia lukiessa alkaa aina ensin naurattamaan, mutta sitten ärsyttää juurikin tuo jatkuva kaiken vastaisuus -asenne. Onneksi sitä ei ole kaikilla. Ovat vaan kovin äänekkäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis, raivoja riittää tässä ihmisten asuttamalla pallolla. Olisi mielenkiintoista päästä mm. semmoisen ihmisen ajatusten sisään joka ei käytä maskia, mikä ajaa tekemään hallaa koko maailmalle? Mikä ajaa pessimistisyyteen ja kaiken vastaisuuteen johon viittasit? Oma paha olo sanoisin, pettymykset, ajatusten sekaisuus, yksinäisyyden kestämättömyys,elämän tyhjyys. Meteliä turhasta...niin ne lapsetkin pitävät itsensä näkyvillä, huutamalla ;)(terveisiä vaan päväkodista)

   Poista
 6. Hieno kirjoitus raivosta!!
  Miten ihmiset ovatkin nykyisin niin stressin vaivaamia, että joka puolella raivotaan. Surullista tuo laduilla tapahtuva raivo, joka paikassa pitää olla vaan niin kiire suorittaa..:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hitaasti tätä tekstiä tullut viime aikoina vaikka ajatukset risteilevät vinhaa vauhtia ;) Suorittaminen taitaakin olla yksi nykypäivän vitsauksista, siinä unohtuu ne ihan normaalitkin käytöstavat.

   Poista
 7. Tuo lapsiin kohdistunut laturaivo kyllä ylittää kaiken. Poikani, jolla on pari pientä kotona totesi, että ei se haittaa, että lapset vieroitetaan hiihdosta. Ilmastomuutos vie kuitenkin lumet. Ja raivo johtaa sydänkohtaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, pienet ihmisen alut pitäisi rajata raivon ulkopuolelle, siitä ei ole kuin haittaa. Vieroittaminen hiihdosta...hmm? Tulevaisuus arvatenkin tuo tullessaan enemmänkin hiihtoputkia, lasketteluhalleja ym. ja mistä tahansa terveellisestä kivasta liikuntamahdollisuudesta vieroitus ei ole ihan hyvästä, mielestäni.Tuo sydänkohtaus voisi olla ihan mainoskikka ;) älä raivoa ladulla, ettet sinne lopullisesti tipahda!!

   Poista
 8. Olet kyllä oikeassa mutta toivottavasti kevät tuo tullessaan lempeitä tuulia mitkä tasoittaa mielen.

  VastaaPoista
 9. Kaikenlaisen raivon takana yhdistävänä tekijänä on minä-ajattelu. Minä ensin, minulle, miksei minulle.... Asiasta kirjoitat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me, myself and i on ihan tuolla musiikkipuolellakin tuottanut biisejä...oiskohan sieltä tullut korvamatoa joka vaikuttaa myös järkevään ajatteluun? Kuka tietää? ...ja kiitos, koitan aina välillä saada ajatuksia blogiin vaikka ei ole nyt ollut niin tuottelias aika.

   Poista
 10. Joskus voi olla vaikeaa suunnata omaa huonoa oloaan oikeaan suuntaan, juurikin mennä vaikka lapioimaan lunta pihalta tai sivakoida ladulla. Aina se ei onnistu, mutta siihen voi pyrkiä. Sitä voi yrittää nielaista suusta tulevan kommentin, odottaa, että viaton paikalle osuva henkilö ehtii mennä ohitse ja sitten sanoa sanottavansa omille varpailleen tai huutaa sen metsään.

  VastaaPoista
 11. Moni myös unohtaa sen mahdollisuuden että voi istua metsässä, meren rannalla tai vaikka ihan puistossa alas ja pohtia miksi on niin huono olo? Voiko sille itse tehdä jotain? Mistä olisi mahdollisuus saada apua? Monesta asiasta pääsee yli ja monen kanssa voi oppia elämään. Asioihin vain tulee tarttua ja jos on liukas pinta, pitää hakea apua. Metsään huutaminen ja omille varpaille vihoittelukin on todella parempi vaihtoehto kuin toiselle raivoaminen. Iloa alkavaan viikkoon <3

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)