lauantai 24. huhtikuuta 2021

Hmm..

Hmm,

ollaan erilaisia ja toimitaan omalla tavalla sehän on selvää.

Sitä vain en edelleenkään ymmärrä kuinka toiset voivat toimia ohjeistusten vastaisesti, ne kun ovat  tarkoitettu ihan meitä kaikkia suojaamaan. Miksi pitää olla vastarannan kiiski kun toisaalla sairastuu ja    kuolee ihmisiä, isiä, äitejä, siskoja, veljiä, naapureita, tuttuja.                                                          Jotenkin minun ajatukseni ei taivu siihen piittaamattomuuteen ja oma napaan. Yhdessä täällä pallolla asutaan vaikka täältä ihan yksin lähdetään, tärkeintä on kuitenkin se elon olo, mitä ja miten eletään.

Jokaisella saisi olla vastuuntuntoa jotta jonain päivänä voisimme hengähtää ilman maskeja, hymyillä ja halata. Mennä töihin ilman että pelkää vievänsä tai tuovansa virusta. Juhlia syntymäpäiviä ja pitää kekkereitä, tavata ystäviä ja uusia ihmisiä, haahuilla museoissa ja nauttia teatterista, kieppua linnanmäellä ja harrastaa yhdessä muiden kanssa.

Korona on niin paljon määritellyt töiden tekemistä, liikkumista, tekemisiä ja ennen kaikkea tekemättä jättämisiä.

Se että käsien pesu, nenäliinaan niistäminen, hihaan yskiminen voisi nyt vihdoin jäädä kaikkien        käyttöön tämän pandemian jälkeenkin, ei todellakaan haittaa.  Se että sairaana ollaan kotona ja käydään vain lääkärissä,  ei varmaan huono asia ollenkaan. Se että varhaiskasvatukseen ja kouluun ei tuoda sairasta lasta, ei varmaankaan haittaa ketään?! Tuskin ketään. Otetaan rokotteet ja pidetään nämä käytänteet tulevaisuudessakin,  pysytään terveinä.*Tämän päivän yskäisy, kun niin välillä sapettaa*


15 kommenttia:

 1. Samoja ajatuksia minulle. Ohjeet ovat meidän hyväksemme eikä kiusaksemme.
  Toivon sinulle terveyttä ja hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 2. Puhut asiaa. Wiisaasti. Espanjasta kuului uutisia että mies meni työpaikalle 40 asteen kuumeessa positiivisen korona-testin jälkeen ja julisti antavansa kaikille koronan. 22 ihmistä sairastui ja iso joukko joutui karanteeniin. Toivottavasti joutuu edesvastuuseen.

  Hyvin uutisia Suomesta; influenssa-tapauksia on ollut hyvin vähän, kunpa katoaisi kokonaan. Se on juuri tuon ansiota mihin sinäkin viittaat. Käsien pesu, hihaan niistäminen jne ehkäisee tartuntoja.

  Minulla on viimeksi ollut flunssa vuoden 2019 joulukuussa, eli luulisin sen johtuvan korona-ajan varotoimista.

  Terveyttä sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä huomaa että vanhat hyvät tavat ovat parempia kuin pussillinen uusia joten pidetään hygieniasta huolta ja vain terveenä töihin/harrasteisiin/hoitoon jne. Iloisia hetkiä sinne myös <3

   Poista
 3. Nyt olen kyllä samaa mieltä. Jonkinlaista yhteisvastuuta olisi kiva olla. Vaikka onhan ihmiset enimmäkseen jaksaneet ja tilanne aika hyvä. Miten lie, kun rajoituksia puretaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, rajoitukset kun puretaan niin lähteekö variantit leviämään ja miten rokotukset toimivat niitä kohtaan? Mielenkiintoisia aikoja eletään.

   Poista
 4. On tämä ollut aikanoinen aika joka varmasti jää mieleen.
  Totta yhteenhiileen puhaltamista vaatii ja että kaikki noudattavat sovittuja ohjeita.
  Toivitaan,että tämä kaaos on kohta ohi ja pääsemme nauttimaan normi elämästä❤
  Terveyttä ja hyvää alkaavaa viikkoa sinulle🤗

  VastaaPoista
 5. Asiaa kirjoitat.
  Yhteisvastuuta,sitä kaivataan...
  Yritän parhaani mukaan "noukkialla+roskapussiin kerätä niiden laiskojen maskit jotka syytävät pihoille ,turuille ja torille,(noukkija+kertakäyttöhanskat+roskapussi)=kuntoilijan varuste:))
  Hyvää kevättä,!,Sinulle 🤗🌞😷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi kaikille pieni asia kerätä roskansa roskikseen mutta suuri asia ympäristölle ja kaikkien viihtyvyydelle. Yhteisvastuuta, sitäpä juuri. Ihanaa kesän alkua Liisa <3

   Poista
 6. Samoja aatoksia Pöllönpesässä. Jos ei olisi perhettä ja läheisiä, muutamia ystäviä ja heidän perheitä - jonkinlainen dominoefekti? - tulisi varmasti mieleen, miksi minä kun ei muutkaan. Kenen takia, kun ei kukaan muukaan ajattele muita. Minä minä minä.
  Mutta jokainen on jonkun äiti, isä, mummo, vaari, lapsi, veli, sisko, ystävä. Ei kukaan meistä ole täysin yhdentekevä maailmassa, vaikka siltä joskus tuntuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, jokaisella meillä on suuri merkitys niin omaan elämään kuin lähiympäristöön. Jokaisen elämällä on tarkoitus, olkoonkin pieni tai suuri niin yhtä tärkeä <3

   Poista
 7. Kiitos tekstistäsi. Täsmälleen samoilla ajatuksilla täällä. Piittaamattomuus ja omaan napaan tuijottavat ärsyttävät. Jos ei välitä itsestään, välittäisi edes muista!
  Toivotaan kuitenkin, että myös nämä välinpitämättömät älyäisivät ottaa rokotteen. Että saataisiin pikkuhiljaa normaali arki; opiskelijat päättäjäisjuhlansa, mummot äitienpäivävieraansa, isovanhemmat lapsenlapsensa kylään...
  Aurinkoista toukokuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla mennään. Aurinkoa ja iloa elämääsi <3

   Poista
 8. Kesää se ulkoilma taitaa pukata, lämmintä pisaa. Aurinkoisia päiviä sinne myös <3

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)