maanantai 26. marraskuuta 2018

Stoppesopp

Stoppesopp... siis mikä keitonlopettaja, loppusoppa... ;)
Hahhaa se on parsinsieni.Puinen apulainen matkannut -50 luvun Norjasta Hammerfestin kaupungista ja edelleen toimii. Sanoisinko että oiva matkamuisto <3
Ukko on ristitty pinokkioksi ja asustellut milloin laatikossa, milloin käsityökorissa mutta ahkerassa käytössä korjausompeluissa.Pinokkion niskassa lukee " elsk din mann og stopp hans hoser, så får du roser".... minun Suomennoksella "rakasta miestäsi ja pysäytä hänen hevoset, sitten saat ruusuja" :D
Periaatteessa juu...nythän ymmärrän sanonnan "hevoset karkaa"...hih hih!
Korjausompelussa on kyllä puolensa, jos olet kiintynyt esim. johonkin neuleeseen ja siihen tulee silmukkapako tai vaikka reikä niin kuinka mukavaa onkaan saada se parsittua ja takaisin käyttöön.
Hyvänä ohjeena olisikin että vältä ostamasta lyhytikäisiä vaatteita, panosta laatuun ja korjaa tarvittaessa (tämä pätee myös kirpputoreilta ostoa).
Korjaaminen ihan oikeasti vaatii aika vähän taitoa, himppusen viitseliäisyyttä ja hyvää valoa.
Vaikka lankojen päättely villasukissa tuntuu olevan minulle tuskaa niin korjausompelua olen harrastanut koko ikäni.
Onko parsinsieni sinulle tuttu?<3 Huoletonta päivää <3

17 kommenttia:

 1. Esineenä parsinsieni on tuttu, mutta... (hups, tein taas sen mistä teinit juuri Me-lehdessä meitä keski-ikäisiä naisia syyttelivät: käytin kolmea pistettä. Hymiötä en enää uskalla tähän laittaa, ne joudut nyt kuvittelemaan.)
  Niin, sitä olin kertomassa, että on olemassa muutamia asioita joita en ole koskaan oppinut, en tähänkään ikään mennessä (onkohan tuo nyt huonoa suomea?)
  En osaa keittää kananmunia enkä osaa parsia.
  Monesta muusta asiasta selviän; vaikkakaan keittiöön ruuanlaittoon mua ei erinäisistä syistä enää päästetä ja - no, kaikellehan löytyy syynsä tai tekosyynsä.

  Tuo Pinokkio on ihana, jo sen vuoksi, että se on noin komea, voisin kokeilla, josko oppisin sittenkin parsimaan. Tai ainakin se voisi viettää vaarinpäiviä tuossa lankakorissa mun "rumpupalikoiden2 kanssa. Kunhan ei soittele niillä, ainakaan yöllä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinokkio ei harrasta yöllisiä sessioita musiikin parissa...lähinnä saattaa jäädä kiinni patsastelemassa peilin äärestä kaikenlaisien härpäkkeiden kokeilemisesta (rakastaa noita vanhoja kangaskukkia). Miksi pisteistä pitää syytellä...hah...niihinhän liittyy niin paljon ja ihan ilman hymiöitä :D

   Poista
 2. Ei hyvänen aika - mikä tuo on (paitsi suloinen Pinokkio), mikä on parsinsieni?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneli ei varmaan pahastu jos vastaan puolestaan, kun oli tämä sivu vielä auki :)
   Parsinsieni on tehty helpottamaan parsimimista ja se laitetaan esim. sukassa sen parsittavan reiän kohdalle, jotta parsiminen olisi helpompaa. Eikä siihen reiän kohdalle tulisi sellaista lankamyttyä niinkuin mun yrityksistä tulee :) - vaan nätti parsintajälki/paikkaus, jota kehtaa jopa esitellä toisille.
   Tuollainen pitäisi siis olla kaikilla kätevillä, huom. kätevillä, naisilla :)

   Poista
  2. En pahastu vastauksista <3 Parsiminen on oikeasti paljon helpompaa tuon sienen kanssa kuin ilman....ihan sama on tehdä kirjontaa kehyksissä, kangas kun on pingotettu työ käy kätevämmin :) Ja hei Marjaana, ei se haittaa vaikka et tiennyt, nyt tiedät :D ole hyvä vaan tästäkin tiedonmurusesta ;)

   Poista
  3. Mä en oikein osaa tehdä ristipistotöitä kehyksen kanssa, teen yleensä ne ilman. Olen kokeillut monenlaisia kehyksiä, mutta ei vaan löydy mieleisiä ja mulle sopivia. NYtkin on yksi keskeneräinen työ kehyksellä, ollut jo 1,5 vuotta. Siinä on niin paljon mustaa ja valkoista, että se hidastaa tekemistä, mutta hävettää oikein kun ei saa sitä tehtyä.
   Ja siskonpojalle syntymätaulu. Poika täytti just 2 vee. Vaan eipä tuo itse siitä paljon perusta :D

   Poista
  4. Aa, nyt mä tajuan! Ensin ajattelin, että se nenä jotenkin laitetaan siihen parsittavaan kohtaan ;-)

   Poista
  5. Reps... voi kiitos tästä hihityksestä, mulla ikätavoite nousi taasen ainakin kuukaudella :D

   Poista
 3. En ole myöskään moisesta parsinsienestä kuullutkaan! Aukko sivistyksessä... Mutta rohkeutta löytyy käyttää kolmea pistettä ja hyviönkin taidan laittaa! ;'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että pääsen avartamaan teidän maailmaa :) Itselle kun tuo oli ihan päivänselvä juttu kun pääsi pienenä seuraamaan mummin korjauspuuhia (mummi parsi siis...mummia ei korjattu ;) )

   Poista
 4. Oho onpas hieno parsinsieni:) En ole minäkään aiemmin tuollaiseen törmännyt, onpas kätevä:) Pitääkin äidiltä heti huomenna kysellä tietääkö hän mikä on parsinsieni kun on innokas käsitöiden tekijä ja korjaaja:) Näin sitä aina oppii uutta! Leppoisaa alkanutta viikkoa ja mukavaa marraskuun loppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Äidiltä peritty ihanuus <3 Marraskuunjatkoja sinne myös :)

   Poista
 5. Harva taitaa enään parsia sukkia, minä kylläkin :) Ihana ja kaunis apuväline tämä hauska ukkeli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella harva parsii sukkia, mutta täytyy pitää hengissä tämä korjaaminen jos se siirtyisi osittain edes jälkipolville :)

   Poista
 6. Onpa hieno parsinsieni! Pitää varmaan mennä verstaaseen kopioimaan... :-)
  "Stopp hans roser" tarkoittanee "parsia hänen sukat" mutta hauskempihan se on ajatella niin kuin sinä... ;-)

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)