keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Joulukoristeet ja pahvilootat

Jokin outo juttu näissä vanhoissa pahvilaatikoissa ja rasioissa vain on aina minua viehättänyt. Joulukoristeet asuvat kaikki tarkasti mietityissä laatikoissaan ja sieltä joka vuosi niitä on ihana kaivella esiin, joko nyt voi jo koristella?


Olkipukki on minulle tärkeä, semmoinen seisoi lapsuuden kodissakin joka joulu.
Tämä kyseinen kappale tarttui matkaan Wanhan sataman naisten joulumessuilta (jotka tänä vuonna ensimmäistä kertaa jäivät pitämättä), vanhalta herralta vuosia sitten.
Olisin silloin halunnut ostaa vielä suuremmankin pukin lattialle mutta sovimme että tulisin ostamaan sen seuraavana vuonna, raha on rajoittava tekijä myös joulukoristeostoissa ;)
Seuraavana vuonna paikalla oli myymässä vain vaimo ja varaston loppuja, olkitaitaja oli lähtenyt viimeiselle matkalleen. Isoa olkipukkia en ole vielä sitä oikeaa löytänyt mutta ehkäpä joku päivä.

 
Tonttuja, enkeleitä, palloja, possuja ja paljon muuta levittäytyy laatikoista kotiin tunnelmaa luomaan. Tuo kilkutinkello, enkelikello on ihan ehdoton ja joka vuosi niitä kynttilöitä saa metsästää kun ne ovat kaikkialta loppu. Monella muullakin tuo taitaa valaista ja kilkutella joulun alla <3
  
 
Joulurauhanturvaaja on nukentekijä Tuija Leinosen käsistä, hänellä on Pieni Haltijakauppa täällä Helsingissä...vink vink.
Joulurauhanturvaaja on meillä ollut jo vuosia ja taitaa sen taika tepsiä ;) 
 
*Mukavaa keskiviikkoa kaikille*
 

8 kommenttia:

 1. Ihania joulukoristeita sulla <3 Ja tuo enkelikello - se näyttää oikealta, siltä, että se on jostain sieltä meidän lapsuudestamme, ei näitä uusia, jotka eivät minusta ole ihan samanlaisia kuin ne oli silloin...*huokaus* kun mummon ja/tai setien kanssa sitä kasattiin.
  (Siitä syystä mulla on ihan erilainen - Pöllöllä on tietenkin oltava pöllökello.. Ja siskon lapsille lähetin jo pari vuotta sitten muumikellon, kun Prinsella oli muumikausi :D )

  Ja kyllä, kyllä voi nyt jo kaivella joulukoristeita esiin :) Minä aattelin tehdä sitä viikonloppuna. Tai ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tykkään vanhoista koristeista ja todellakin tuo enkelikello on vanha ;)säilytetty aina tuossa omassa rasiassaan ja siksi sekin vielä elossa. Pöllökelloa en olekaan tainnut missään nähdä, se on varmasti ihana...huhuu!

   Poista
 2. Olkipukki ja enkelkello meilläkin oli, kun lapset oli pieniä. Pukin olen antanut pojan perheeseen ja kello on kadonnut tai hajonnut.
  Muutaman koristeen enää laitan, kun lapset viettävät joulun omien perheisensä kanssa.Ja nyt on hyvä näin.
  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluvietto se muuttaa muotoaan vuosien varrella, niin täälläkin mutta onneksi on niitä asioita jotka eivät joulussa muutu <3 Rauhaisaa joulunaikaa sinnekin Marketta :)

   Poista
 3. Kauniita koristeita ja totta, vanhoissa laatikoissa on nostalgiaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos <3 laatikoissa on myös muistoja kun se ovat suurelta osin perittyjä, ei niistä vain voi luopua :)

  VastaaPoista
 5. En ehkä kestä, ihania ja ihan oman lapsuuden näköisiä juttuja. Wow mitä nostalgiaa tuli mieleen. <3 Ihana postaus Onneli. <3

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 6. Tässä iässä sitä arvostaa vanhoja juttuja ihan toisella tavalla kuin silloin lapsuudessa, onni on että moni asia on säilynyt ehjänä :) Mukavaa viikonvaihdetta Tiia <3

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)