torstai 29. elokuuta 2019

väsy

Kyllä se vain on totta että päivissä on selkeät tuntirajat
ja viikoissakin ne ennalta sovitut päivät.
Tunteja ei pysty lisäämään vuorokauteen
ja joskus on nukuttava.Töihin paluu oli rankka
vaikkakin ihanaa.
Työparini läksiäisiä juhlittiin kuplivalla
ja aukko on työpäivinä tuntuva.
Onneksi sain kaveriksi
rauhallisen ja tutun
joten näillä mennään tämä vuosi.
Voimia syö myös tämä hiiskatin sisätilaremontti
minkä keskellä asutaan.
Kivaa tietysti että tulee uutta
mutta tavaroiden pakkaus ja siirtely
toi eteen sen tosiasian minkä olen tiennyt olevan olemassa.
Minulla on ihan liikaa tavaraa!!
Minkäs teet kun sukulaisia on kuollut 
ja olet perinyt kaikkea
millä on (mukamas) muistoarvoa.
Minkäs teet kun hamsterius iskee kirpputorilöytöjen kohdalla.
Minkäs teet kun olet saamaton luopumaan.
No, jotain kyllä olen saanut nyt siivottua,
kaiken paperiroskan.
Kuinka pitkältä ajalta sitä voikaan kaikkea säästää ja säilöä.
En halua sitä selvityksen taakkaa jättää omille lapsille!*Nukkumaan vain ajoissa ystävät, voimia keräämään*

41 kommenttia:

 1. Jotenkin kovin tutulta kuulostaa. Voimia sinne ja pitkiä unia viikonvaihteessa ♥

  VastaaPoista
 2. Muuttamiset ja kohtuupieni kämppä auttavat karsimaan tavaraa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Possu, olet täällä <3 Luulin että katosit kokonaan. Tässä odotan että jälkikasvu muuttaa omiin pesiin ja vievät toivottavasti mukanaan ainakin omansa. Kohtuupieni kämppä meillä jo on mutta yllättävän paljon sitä saa ängettyä kaappeihin.

   Poista
 3. Kunnon yöunet ovat kaiken jaksamisen perusta! Miten se vaan tuppaa aina unohtumaan itse kultakin...

  Tavaran hamstraus on kyllä petollinen vaiva. Sitä aina ajatteleen, että enhän minä. Ja sitten kuitenkin!

  Mukaavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marketta <3 Taidankin tehdä säilykkeitä viikonlopun niin saa leppoisaa puuhailua eikä tarvitse miettiä tavaroita ;) Yöunet ovat supertärkeitä!

   Poista
 4. Niin totta tuo tavara. Minä olen niin tehokkaasti karsinut että pakko lienee kohta hankkia uutta, vaatteita ainakin, kun pitää välillä poistua kotoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih... se on totta että jotain verhoilua kannattaa harkita kun poistuu kotoa, me kun emme asu nakulandiassa ;) Taputukset sinulle kun olet ollut tehokas karsija,silloin elämään mahtuu jotain uutta.... ei välttämättä tavaraa vaan uusia juttuja <3

   Poista
 5. Siivousinto iskee yllättäin ja silloin hamsterikin malttaa hetken tuulettaa. Been there, done that :) Odota siis rauhassa motivaatiota tulevaksi, niin homma hoituu ilon, ei pakon kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan todella sitä siivousintoa, kunhan tämä rempan alta siirtely loppuu. Motivaatio i am waithing!! Pakko siivouksella tulee tehtyä vain virhepäätöksiä joten odotellaan rauhassa ;)

   Poista
 6. On se! Tunnit täytyy nukkua joskus takaisin ja materia kierrättää. Kaiken siirtäminen on työlästä, mutta lähes kaikesta ylimääräisestä voi luopua, kun tarpeeksi punnitsee hyödyt ja haitat.
  Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se pulma onkin,punnitsemisessa. Säästänkö? Tarvitsenko? Tarvitseeko lapset joskus? Pystynkö luopumaan muistoista? Heitänkö pois? Laitanko kirpparille? Kiertoon? Kiitos toivotuksista, mukavaa syksyn vaihtumis viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 7. Liikaa tavaraa ja mistään ei voi luopua kun sitä varmasti kohta tarvitsee. Noin menee ajatus minulla, joten ymmärrän tilanteen. Olen kovasti pohtinut raskisiko luopua käsityölehdistä, mutta en ole vielä tehnyt asialle mitään... Ja lankaa tuli taas tiistaina lisää lankakaupasta... Ja meillä on pieni koti! Levollista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla seurasi myös monta vuosikertaa -80 luvun käsityölehtiä muutoista toiseen mukana. Koskaan en niistä mitään tehnyt mutta joku nostalgia niissä vain oli. No kymmenisen vuotta sitten päätin että kun en ole edes niitä aukaissut ja aika ajoin ostan uusia, jos mielenkiintoisia ohjeita, niin eikun kiertoon. Lankaa olen sopinut itseni kanssa että ostan vain kun teenkin jotain, ennen tuli ostettua ihanuuksia, alelankoja sun muita. Jotain tämä hasteri on jo oppinut ;) Mukavaa viikonloppua Emännälle <3

   Poista
 8. Arki on ihanaa, mutta väsyttävää myös, se on totta.
  Ja inventaario on puhdistavaa remontin yhteydessä.

  Aurinkoisia ja voimaannuttavia myöhäiskesän päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna,sitä puhdistavaa tunnetta odotellen ;) Huomenna vaihdetaankin syysmoodi päälle vaikka kesäiset ilmat hellii.

   Poista
 9. Onneksi on viikonloppu ja saa ladata akkuja uuteen viikkoon. Nyt kun olen omia nurkkia siivoillut, olen huomannut saman että omistan liikaa tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akkujen lataus menossa ja kerkiää olla koneellakin ;) Ihminen on kyllä kumma otus kun mikään ei riitä, on superkivaa saada jotain, mitä "aina" on halunnut ;)

   Poista
 10. Toivottavasti viikonloppu tuo lisävirtaa olotilaan. Unesta joskus nipistää liian helposti, tai siitä, ettei välillä vaan istu alas ja hengitä syvään ja ole vaan.

  Tavaran määrän huomaa juuri tuollaisten remonttien ja muuttojen yhteydessä. Sitä ehtii kertyä elämän aikana aika paljon. Olen samoilla linjoilla kanssasi, siivouksen hoitaa mieluummin itse, kuin jättää lapsille.

  Rentouttavaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidänkin "romuvapaan" viikonlopun ;) ja koitan nukkua sekä perehtyä taas säilönnän saloihin, eli hiukan muuta kuin viime viikot! Aurinkoa myös sinun viikonloppuusi <3

   Poista
 11. Lapset vievät omansa pois kun muuttavat - paitsi ne lelut ja pienet vaatteet, joita olet säästänyt :) Ja sitten kun ne muuttavat väliaikaisesti opiskelupaikkakuntaa, ne kysyvät, voisivatko tuoda osan tavaroista säilytykseen, kun eivät tarvitse niitä seuraavaan kolmeen vuoteen eikä ne mahdu mihinkään. Kuten esim. 400 Aku Ankan taskukirjaa... :D
  Ja mihin MINÄ talletan ne kymmenkunta mapillista kirjeitä teinivuosilta.. *hmmm*
  Saattaa myös käydä niin, että "meillä on kaupungissa kunnon juustohöylä, ei me tarvita tätä, hyväntekeväisyyteen" - ja nyt me ei voida ostaa maalle höylättävää juustoa, kun siellä ei ole juustohöylää :D
  Ei tässä oikeasti voi kuin nauraa itselleen; edessä on selvä suo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Meillä just onkin noita tarkoin valikoituneita lelulaatikoita varastossa. Lapset olisivat halunneet kaiken myydä mutta jotenkin tuntuu että kyllä mä hamstraan, omastakin lapsuudesta on kaikenlaista jäljellä ja se on mukavaa nyt kun on vanhempi. Tuo tilapula on kyllä paha ;) Voihan juustohöylä sentään :D

   Poista
  2. Mulla on ollut syntyessäni ns. kampurajalka ja olen saanut ensimmäisen kipsini jo kai muutaman viikon ikäisenä. Ainakin musta on valokuva n. 3 kk:n ikäisenä kipsi jalassa. Ne kipsit olivat sellaisia, jotka vaihdettiin sitä mukaa kun kasvoin ja sai tietenkin pois kylpyyn mennessä. Yhdet kipsit mulla on TIETENKIN tallessa :D - voinhan vaikka joskus tarvita niitä vielä.

   Poista
 12. Täällä vähän sama juttu...mitään ei raaskisi heittää, kun on sitä tunnearvoa.
  Neljävuotta sitten tein kyllä rankalla kädellä siivousta, kun muutimme 200 neliön omakotitalosta 70 neliön rivariin...oli siis pakko hävittää tavaraa..:))
  Mutta kummasti sitä on taas pikkuhiljaa kaikkea turhaa kertynyt...minkäs sitä luonteeleen voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuo juuri edessä: pitäisi yhdistää n. 50 neliön hamsterin ja 77 neliön hamstereiden tavarat ja saada ne mahtumaan tuonne n. 50 neliöön. Melkoinen homma :D Ja samalla ajatella Poikaa, ettei sille jäisi tätä samaa työtä sitten aikanaan.

   Poista
  2. Kyllä meillä hamstereilla on elämässä aikamoisia vaikeuksia ja kas!! Niistä selvitään ;) Osaamme tavaroiden kutistamishillo-ohjeen ;)

   Poista
  3. Kutistamishillo :) Voi mihinkähän se ohje onkaan joutunut... Täytyy ruveta etsimään sitä heti..huomenna tai ylihuomenna tai... jonain päivänä ;)

   Poista
 13. Minä olen siivonnut paljon kaikkea pois lapsia ajatellen, ettei jälkeeni jäisi ihan hillittömästi kaikkea. Jää sitä silti liikaa.

  VastaaPoista
 14. Mulla joskus jäi mieleen se mainos nasista roskiksella ja toinen kehui säästävänsä jugurttipurkitkin....no ei kyllä tää mamma jätä, johan natiaiset olis kummissaan ;) Mutta juu, tavaraa on liikaa, täytyy talven mittaan taas karsia.

  VastaaPoista
 15. Minusta tuntuu että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tarvitsen unta. Kyllä pitää ottaa päikkärit jos yöunet jää liian lyhyeksi :D Tsemppiä töihin ja remppaan ♥

  VastaaPoista
 16. Tuo minkäs teet on niin tuttua. Onhan tuossa jo stressipisteitä, kun remppa ja lomat loppuu samaan aikaan. Tsemppiä kovasti teille. <3

  VastaaPoista
 17. Jaksuja ja voimahaleja.💚💚💚

  VastaaPoista
 18. Voimia arjen pyöritykseen! Onneksi syksyssä on arjen lisäksi ainakin kauniita värejä. Ja tavarasta, no sitä nyt vaan kertyy ihan todella helposti. Hosuli, neulottu pieneläin ei luovu mistään.

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut <3 Hosulista ymmärrän, pienellä on aarteita joilla voi turva-ympäröidä itsensä, naksujen lisäksi ;)

   Poista
 19. Minä olen alkanut tehdä tätä nurkkien siivousta jo jonkin aikaa. Olen antanut paljon tavaraa pois ystäville. Olen saanut jotain takaisinkin mutta kumminkin. Esimerkiksi valokuvia olen antanut pois niille kenelle ne enkä ovat tärkeitä. Hävittänyt myös sellaisia kuvia mitä ei kertakaikkiaan tarvitse. Pienempi määrä riittää. Näin olen saanut jo seitsemän kansiota tyhjäksi kuvista. Olen astiahullu mutta nyt olen harventanut sitäkin puolta. Mökille olen vienyt myös jotain ja kierrätykseen. Meillä on mökillä myös jatkuva laajennus ja remontointi meneillään joten ymmärrän hyvin sinua. Yritetään nukkua niin jaksetaan. ��

  VastaaPoista
 20. Juu...astiat ;) kun osaisikin heittää pois ne mitä vain "hilloaa". Kunhan nuo työmiehet haihtuvat ja remontti saadaan päätökseen voi rauhoittua. Ai niin...pakkohan se pakattu romumäärä on avata ja sijoitella taas paikoilleen :D Ehkä nukun taas pätkän enkä ajattele koko asiaa!

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)