perjantai 27. syyskuuta 2019

Hyvä paha....

Aika ajoin tulee
eu määräyksiä joita pitäisi
sokeasti noudattaa,
ja Suomihan noudattaa
(päättäjiltä puuttuu järkevyyden suodatusjärjestelmä).
Vuosien varrella niitä
on itketty ja naurettu.
Ensimmäinen muistikuva oli
 ruan todellisesta halpenemisesta kun liitytään,
katin kontit!
Matkan varrella niitä on sitten putoillut
vaikka mitä.
Muistaako kukaan sitä uutisointia 
että kukaan ei saisi kasvattaa mitään pihallaan
 ellei se ole eu.n hyväksymä siemenpussi.

Eikö siellä Brysselissä ole muuta 
tekemistä kuin hankaloittaa
ihan tavallisten ihmisten elämää.
Jotenkin käsitykseni on
 että asia pitäisi olla toisinpäin,
vai onkohan vain toiveunta.
Olen tullut siihen tulokseen 
että liian iso palkka sumentaa järkevän ajattelun
(toki poikkeuksia kuten kaikessa).

Viimeisin on lupiinin karkoitus.
Teiden pientareet joissa ei kasva kuin pajua
(jota sitäkään ei saa kerätä ilman maanomistajan lupaa)
niin ovat vuosia ihastuttaneet värimerellä
lupiinien kukkiessa.
Lajia on tavattu jo 1800-luvun lopussa,
vieraslajiksi aika vanha
(vierailevia tähtiä on uudempiakin...).
Maljakkoon niitä on voinut poimia muutaman kerrallaan
ovat muhkeita ja kauniita.
Minä henkilökohtaisesti aion kyllä jatkossakin 
pitää pihalla ne muutamat lupiinit,
sakonkin uhalla.*Olkoon viikonloppumme täynnä hyviä hetkiä*

16 kommenttia:

 1. Tuntuu aivan käsittämättömältä että kauniit lupiinit ja kurtturuusut pitäisi repiä teiden vierusvalleilta irti,ja jättää myllätty maa kasvamaan pujoa tai valumaan sateiden mukana tielle. Tässä kohtaa voi vaan huokailla jotta äly hoi älä jätä! Hyvien hetkien viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pujo joka on hirvitys allergisille. Kyllä mielummin noi lupiinit ja kurtturuusut. Kiitos toivotuksista <3 Mukavaa sunnuntai iltaa.

   Poista
 2. Vieraslaji on hyvin suhteellinen käsite. Taitaa kaikki pihakasvit olla niitä, kai?
  Mukavaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onhan esimerkiksi ihanat syreenitkin muualta tuotettuja, tuskin niitä kukaan pihoiltaan hävittäisi. Kiitos toivotuksista <3 Aurinkoisia hetkiä alkavalle viikolle.

   Poista
 3. Faktahan on se, ettei tuota Lupiinia enää saada kitkettyä kokonaan pois. Tuolla kun autolla ajelee, niin hyvin on tämä vieraslaji levinnyt pientareilla. Kitkentäpuuhiin olisi ehkä pitänyt ryhtyä aikoja sitten. Minusta yksi huvittavimmista Eu-kotkotus liittyy käyriin tuorekurkkuihin. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyrät tuorekurkut, voihan apina :D Mitäköhän "kivaa" vielä edessä? Mukavaa alkavaa viikkoa Anni <3

   Poista
 4. Lupiini tekee valtavat juuret, ei sitä hevillä hävitä. Tienvarsilla jos on vielä oikeita niittykukkia, niitä ei voita mikään, paitsi se leikkaava terä kesällä. Kauneudessa ne ovat ihan parasta. Lupiinit ilahduttavat kukkiessaan ja nehän voi leikata pois maljakkoon, niin eivät siemennä. Joku viitseliäs värjää niillä lankoja ja saa kaunista aikaan. Kerrostaloasukkaana ihailen kaikkia kukkia. Erityisesti myös violetteja ohdakkeita! Kerään niitäkin maljakkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltojen pientareet oli ennen oikein kukkien aarreaittoja, mutta ei enää, niin paljon myrkkyjä syydetään sinnekkin. Ohdakkeen kukka on oikea perhosmagneetti <3

   Poista
 5. Paljon on sääntöjä, joista ei edes tiedetä ja hyvin voidaan. Pirteyttä viikonloppuusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia sääntöjä ei ole tehty noudatettaviksi ;) Mukavaa sunnuntai iltaa.

   Poista
 6. päin vastoin, nyt pitäisi monen alkaa kehitellä pihalleeen pientä kasvimaata, jossa voi viljellä perunat ja muut kasvikset, kasvattaa omena ja marjapensaat, niin tehdään itäisessä naapurissa, ollaan omavaraisia.Suomessa tulevaisuudessa ruuan hinta nousee, syödään geenimuunneltua ruokaa, heinäsirkkoja, niin onpahan omat siemenperunat,porkkanansiemenet, isoveli valvoo jo nyt pitkälti mitä me tehdään ja missä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa ja nykyrakentajien tulisi ottaa tämä myös huomioon. Kerrostalojen katoille viljelaatikoita, asuntoihin kunnon kokoiset terassit ja ennen kaikkea huokeahintaisia omakotitaloja sekä rivitaloja pihoineen enemmän vain markkinoille. Itse en nyt kovin mielellään alkaisi sirkkoja syömään , mielummin lasten kanssa kuunnellaan kesäisin konserttia <3

   Poista
 7. Kaikessa suuremmassa hyvässäkin on valitettavasti aina negatiivisia puolia. Mutta sanotaanko Brittien tilanne tällä hetkellä ja paluu 50-luvulle, ei olisi kiehtovaa sekään. Monesti mietin, että siellä jossain korkeuksissa on varmaan vaikeaa tehdä päätöksiä, jotta ne ei aina vaikuttaisi negatiivisesti johonkin suuntaan ja pitää yrittää toivoakseni keksiä aina se kaikkein kattavasti parhain ratkaisu yleisellä tasolla.

  Oikein kivaa viikonloppua Onneli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on että asioilla on monta puolta, hyviä ja huonoja. Enkä yhtään ajattele että päätöksien teko olisi siellä jossain helppoa mutta mutta...niin paljon tullut ihan älyvapaita lakeja ja sääntöjä joilla ei oikeasti ole kenellekkään mitään järkevää hyötyä. Sen vuoksi en itse ole näin suuren maaliittouman kannalla koska millään ei pystytä saamaan kaikkia EU maita samaan pussiin. Johtuen jo maantieteellisistä seikoista, jatkuen kulttuurisiin ja kaikkea sillä välillä. Kiitos toivotuksista ja mukavaa alkavaa viikkoa Tiia <3

   Poista
 8. Siellä Brysselissä tehdään kyllä ihan älyttömiä päätöksiä. Lupiinit on kauniita ja ne ovat olleet tienvarsissa oikea piristys eri väreineen. Mukavia syyskuisia päiviä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Annetaan kukkien kukkia ja tuottaa iloa ympärilleen <3 Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)