Olen aika noviisi
näissä säilöntähommissa,
mutta sen mitä olen ohjeiden mukaan tehnyt
on kuitenkin parempiin suihin kadonnut,
eli kaipa on maistunut muillekin.
Tänä vuonna tein uusien ohjeiden mukaan
valkosipulikurkkuja
ja kurkkupikkelssiä.
Kurkkuja ei alkukesästä kovin montaa tullut
mutta nyt niitä on ihan liikaa,
VALKOSIPULIKURKUT
n. 1 kg avomaakurkkuja
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä (maun mukaan enemmänkin)
muutama tillin varsi
7 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
2 dl väkiviinaetikkaa
Pese kurkut ja höylää ohuiksi (vaikka juustohöylällä)
Viipaloi sipulit ja hienonna tilli.
Mittaa kattilaan vesi, sokeri, suola sekä sinapinsiemenet.
Kiehauta ja lisää etikka, kuumenna.
Kuumennettuihin pestyihin lasipurkkeihin jaa kurkut, sipulit sekä tilli kerroksittain.
Kaada kuumaliemi päälle ja jäähdytä, säilytys kylmässä.
Valmiita n. 2-3 viikon päästä.
KURKKUPIKKELSSI (mukaillen)
8 isoa avomaakurkkua
1iso paprika tai kaksi pienempää (mieluusti punainen tai keltainen)
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 chiliä
ruohosipulia maun mukaan
Kuutioi pieneksi ja laita kulhoon, päälle 2 rkl suolaa
ja anna itkettyä 2 tuntia.
Siivilöi.
Liemi
2,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 rkl sinapinsiemeniä
laakerinlehti
0,5 dl tuoretta tilliä
muutama punapippuri
Keitä etikka, vesi, sokeri, sinapinsiemenet, pippurit ja laakerinlehti.
Silppua tilli ja lisää keitinliemeen, kiehauta.
Täytä kuumennetut tölkit
valutetulla kurkkuseoksella.
Kaada päälle liemi, kannet kiinni
jäähdytä.
Varmasti hyvää!
VastaaPoistaVielä purkissa ;)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaSlurps ja intoa purkuun!
VastaaPoistaKiitos. Innosta en niin osaa sanoa mutta pakkohan tavarat on purkaa :D
PoistaKuulostaa herkulliselta, nam!
VastaaPoistaMeillä on pakastimessa purkillinen mustaherukan lehtiä odottamassa kurkkujen tekemistä, mutta ovat vieläkin tekemättä. "Ei niistä kuitenkaan tule sellaisia kuin mummin kurkuista..." Poika lähti aina mummin luota kainalossaan iso purkki kurkkuja :
Haikeana muistelen myös lapsuuden kurkkuja mitä äiti teki. Makumuistot on aika tiukassa olevia asioita <3
PoistaVoihan kurkku sentään, kun olet ollut ahkera, remontista huolimatta!
VastaaPoistaMä muistan mummolasta (josta mummo tosin kuoli jo kun olin kaksi, mutta nimi ei muuttunut vaikka olisi voinut olla pappala) etikkakurkut, jostain syystä ne oli mun mieleen mutta en koskaan saa aikaiseksi niitä ite tehdä. Ei kyllä varmasti edes maistuisi lapsuudelle?
Pieniä suppiksia mä kerään ja säilön etikkaan äitilleni ja sen miehelle. Odotan vaan kylmiä öitä että kaverimme (not) hirvikärpäset häviäisivät huit hiiteen *yök*
Noh...en nyt tiedä ahkerasta, pakon edessä oli tölkitettävä. Kukaan ei kerkiä syömään noita kurkkuja ;) Lapsuuden makumuistot on jänniä, niitä on vaikeaa jälitellä mutta toisaalta hyvä niin, säilyypä muistot. Hirvikset ei ole tod kivoja sanoisin saman että yök!
PoistaKurkkuherkut, herkkukurkut. Mutu tai ohje,aina maistuu hyvältä.
VastaaPoistaTällä sama, etikkaan säilötyt on niin hyviä!!
Poista.niin olen tehnyt:),hymyillyt..ja laittanut hymyn kiertoon!
VastaaPoistaKurkkusalaatti,ja valakosipulikurkt,ovat parhaimmasta päästä.Aikoinaan meiän kellarissa koko suvun kurkkusalaatit/kurkut säilöttiin,,
Herkuuja olet tehnyt!
<3 Hyvä Liisa! Kellari olisikin hyvä paikka säästellä noita herkkuja, nyt asuvt jääkaapissa... noh, niin pitkään kun asuvat :D
PoistaOoh kiitos reseptistä, sillä mummi teki aina näitä herkullisia kurkkuja, ah niin hyviä. Mutta reseptiä ei ole.
VastaaPoistaKivaa viikkistä Onneli. <3
Resepti on helppo kuin mikä ja hyvää tulloo! Ei muutakuin tekemään vain. Hyvää alkanutta viikkoa Tiia <3
Poista