lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappu

Vappu oli ja meni... tänä vuonna vietin vapun teini-ikäisen poikani kanssa ihan kotosalla, täysi-ikäisen tytön viipottaessa kaupungin humussa. Rauhallista oli ja leffoja tuli katseltua (en ikinä pistä vastaan leffakatselua.... friikki ;) )


Muistelin lapsuuden vappuja....äidin makeaa simaa ja aina piti yrittää saada se rusina lasiin pullosta.  Kaupasta tippaleipää jota murusteltiin ja jaettiin sisarusten kesken. Joskus äiti teki rosetteja ja ne oli sitten hyviä.. nam!
Nakkeja ja perunasalaattia, se kuului selkeästi vappuun.
Vappupäivänä haettiin ilmapallokauppiaalta pallo ja parhaat mitä muistan oli pupupallot, niiden elinikä vain oli sen vuorokauden mutta ilo sitäkin suurempi kun naru kieputettiin kevät-takin nappiin. Niin...monesti sen kevät-takin sai vappuna päälle.
Serpentiiniä sai puhaltaa sisällä ja sitä nosteltiin lamppuihin roikkumaan.

Nyt kun katselee ja kuuntelee vapunviettoa niin mikään ei tunnu riittävän. Joissain asioissa ennen oli paremmin, vai mitä mieltä olette?

4 kommenttia:

 1. ♥juu, Vappu meni taas... :) Mukavaa lauantaita sinne!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuin myös...sateiselta näyttää mutta eipä haitanne :)

  VastaaPoista
 3. Unohdin ostaa siman, harmitti! Eikä ollut munkkejakaan, kun käytiin mummolassa päivä liian aikaisin - saatiin kyllä mukaan pellillinen juuri uunista vedettyjä pikkupullia, hyviä olivat nekin! Tippaleivät tietty myös, kaupasta. Vappuhan on melkein kun joulu, vähintään saman verran vakiintuneita perinteitä! :o)
  Uudet hiukset piristävät, aina! :o)

  VastaaPoista
 4. Meillä sima myös kaupasta.. pitäisi uskaltautua tekemään itse mutta kun se äidin sima vielä muistoissa maistuu!! voisihan sitä simaa tehdä kesääkin kohden...olisi hyvä hellejuoma! Perinteistä tippunut meillä onneksi kaasuilmapallojen metsästys ;) ..........ja juu uudet hiukset piristää aina!!

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)