keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Päätelmiä, tapoja sekä kiertoja

Voi kumpa joku olisikin keksinyt neulomisen ilman lankojen päättelyä... aivan vihoviimeistä hommaa mistä en tykkää.
Tykkääkö joku?
Olisi mielenkiintoista tietää mitä mieltä muut ovat tästä hommasta.
Nyt kun on koittanut noita pätkäkeriä tehdä pois (omaan käyttöön sukiksi joita kuluu vuodessa aika monta paria) niin kyllä erivärisiä lankoja roikkuu päättelyä vailla...oijoi.
Melkein jo mietin että kiskaisen umppareille ja leikkaa nipsaisen saksilla. Ehkä ei kuitenkaan järkevää käyttöä ajatellen...hyvä päättely auttaa sukkia elämään pidempään (sitä paitsi solmumöykyt sukassa painaa.... nimimerkillä tämäkin testattu).
Joulupaketteihin neulomukset ovat jo valmiina vaikka on marraskuu, ahkera minä (kuvitteellinen taputus päälaelle).Joulupata keräykseen taidan tehdä muutamat sukat tai lapaset ilahduttamaan jotain jolla ei joulu tule pakettien muodossa ilman yhteistä apua.
Toivottavasti aikaisemmin postaamani merimieskirkon keräys sai jonkun muunkin innokkaan laittamaan sukkia tuntemattomille merenkävijöille...ja hei jos et tänä vuonna kerennyt niin ensivuonna uudestaan :)

Joulunaikaan on monta tapaa
-auttaa heitä joilla ei ole sitäkään vähää mitä meillä on.
-auttaa heitä jotka ovat avun tarpeessa.
-ilahduttaa ystävää tai tuntematonta naapuria.
-luoda tunnelmaa ympärilleen myös kodin ulkopuolelle.
-muistaa yksinäisiä.
-muistaa niitä jotka elävät ulkona

Joulunaikaan on monta tapaa jakaa iloa...
Annatko sinä hyvän kiertää?

15 kommenttia:

 1. Lämmin postaus, annetaan hyvän kiertää joka päivä <3
  Ps. Minäkin tykkään kutomisessa suurista linjoista, en näpertelystä kuten päättely :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina <3 Toivon pienessä mielessäni että saisin sitä hyvää jokaiselle jaettavaksi, hymystä on hyvä aloittaa...sehän ei maksa mitään mutta voi pelastaa jonkun päivän <3

   Poista
 2. Inhoan ja neulomista myös, olen niin kärsimätön tyyppi. Kässä ei vaan ole meikäkäisen laji. Zemppiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa Tiia että käytät sanaa kässä...huomaa millä vuosikymmenellä ollaan oltu peruskoulussa neulomassa :D

   Poista
 3. Päätteleminen on tussskaaaaaa!

  Me ollaan kuopuksen kanssa parina vuonna kerätty joulupaketti muistaakseni romanian lapsille, musta on hyvä näyttää lapselle, että vaikka on tiukkaa, niin voi silti auttaa niitä joilla on vielä vähemmän.

  Eilen vein shindon vetäjälle pienen kortin ja sydämen kun edelliskerralla avautui että on vaikea tilanne elämässä. Hyvin vähällä voi toista ilahduttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on...tuolla ne sukat nyt lojuu hatturasiassa ja odottaa mua...ja toi mun käsityövahti tapittaa. On hieno asia että teilläkin lapsesta asti tulee tutuksi jakaminen ja auttaminen, vähästään antava on rikas sydämessään. Peukutan <3

   Poista
 4. Inhoan lankojen päättelyä yli kaiken! Ja joo, kyllä hyvä kiertää, sitä saa itsllekin hyvän mielen. Nyt jouluna lahjoitan joulukortteja vanhainkotiin ja osallistun joulupuu keräykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä juuri on idean poikanen hyvän laittamisessa kiertämään...se palaa myös takaisin ja miten? Hyvänä mielenä ja voi olla tyytyväinen itseensä että on jotain tehnyt jonkun muun hyväksi. Kun sinulla itselläsi on tarve joskus apuun niin toivoisin että sitä saat <3 Vanhainkodeissa on monta yksinäistä joten ihana muistaminen sinulta <3

   Poista
 5. Tulin kurkistamaan mitä "kaimalle" kuuluu.💙💙 Kaikkea on kiva neuloa,mutta päätteleminen ei ole kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Onneli tänne sekavien postauksien ihmeelliseen maailmaan, täytynee käydä sinunkin sivuilla kurkkimassa ;)Neulominen on juu niin kivaa kun voi vaikka katsella samalla hömppää telkkarista <3

   Poista
 6. Se lankojen päättely on rasittavinta koko hommassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on possu...raskaalle työlle täytyy olla päälle raskas lepo :)

   Poista
 7. Päätteleminen on vihoviimeinen homma!! ARGGHHH! Olen ratkaissut asian päättelemällä monet tumput ja sukat kerralla. Siinä tulee sellainen tehokas ja sarjamainen olo, plus ikävin homma on kerralla tehty kaikkien neulomusten kohdalla. Ihanaa, että olet laittanut hyvän kiertämään! <3

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaisikohan Hosuli päätellä nopeasti lankoja kun hänhän kuuluukin neulomus otuksiin ;)

   Poista
 8. Päättely on aika syvältä. Jos on paljon pätkiä, teen usein niin, että päättelen vaikka 2 ja sitte neulon toisesta työstä 2 kerrosta :) Ei käy niin ykstoikkoseksi.
  Vuoden aikana kerääntyneistä neuleista teen jonkinlaisen pussukan ja vien esim. seurakunnan diakoniakeräykseen tai muuhun vastaavaan.

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)