maanantai 17. kesäkuuta 2019

Peba!

Saako näkyä vai ei?
Takamus on meillä kaikilla
ja se on tosiasia josta ei käy kiistäminen
mutta sen verhoilu,
sepä onkin kiistelyn aihe kesästä toiseen.
Supatusta ja kauhistelua,
raitiovaunun istuimilla.
Katseen kääntöä lenkkipolulla.
Leuan pudotusta kaupan henkaritangon takana.
Päivittelyä vilistävässä katukuvassa.

Paljonko on liikaa,
miten paljon on sopivasti?
Keväänkorvasta se sitten lähti, 
juoksutrikoiden vilahtelevat pebat,
lämpimän auringon villiinnyttämät sortsikankut.

Helteet 
toivat mukanaan
 lyhyempääkin lyhyet farkkusortsit,
joista taskupussien lisänä roikkuu myös kankut.
Kesä on Suomessa lyhyt
ja siitä toki sopii nauttia.
Keventyneet vaatetukset kuuluvat katukuvaan,
mutta mutta...
missä menee makuraja?
Saako pukeutua ihan kuinka haluaa
vai pitääkö miettiä kanssaolioita?
Mikä on sopiva verhoutumisen aste?
Onko olemassa vilkkumisrajaa?
Ahdistaako
 vai annetaanko kaikkien pebojen heilua omaan tahtiin ;)



Sattuneesta syystä 
en nyt räpsytellyt kameraa 
ja kuvannut ohimeneviä takamuksia,
olisi ollut ehkä "very bad",
ahdisteleva keski-ikäinen tätsy
(säästän teidät myös omalta perältäni)
:D

(Sorry koiruus, sulta ei nyt kysytty kuvauslupaa)

*Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille*


16 kommenttia:

 1. Mä luulen, että koiruus antaa sulle anteeksi!

  Siltä tosin näkyy tuossa enemmän kun pelkkä peba, joten ehkä siihen viimeistään laittaisin rajajn ;-) Ei vaan, olen tässä ehkä jo vähän täti-ihminen, vaikka periaatteessa kukin pukeutukoon tyylillään, mutta silti jonkinlainen peittävyys on aina musta ollut tyylikkäämpää kuin vilauttelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän anna jos saa jonkun extra herkun ;) Täällä myös "tätisyys" nostaa ainakin omaa verhoilua vaikka annan kaikkien kukkien kukkia.

   Poista
 2. Mä katoin ensin ton lehmäksi. :D

  VastaaPoista
 3. Hih, minä yritän verhota itseni kauniilla vaatteilla. Uimarannallekin laitan kokopuvun, masu ei ole esittelykelpoinen. Minusta on hyvä muistaa arvokkuus ja ilo, myös pukeutumisessa. Arvostan itseäni ja muita ja pukeudun sen mukaisesti. Uimarannalla kevyt pukeutuminen on tarkoituksenmukaista, kadulla vähän peittävämpi on parempi. Hauskan kuvan löysit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysit sanat joita hankin, arvokkuus ja ilo, juurikin niin! Koiruus ei kyllä tiennyt että kuvasin sitä koska alkuperäinen kuvauskohde oli kävyt ;)

   Poista
 4. Jokainen pukeutukoon tyylillään. Nykyisin taitaa muoti olla sellainen, että muhkeaa perää oikein korostetaan. Itse viihdyn vaatteissa jokta ei peräpuolta korosta :)

  VastaaPoista
 5. Tyyli olkoon vapaa sehän tuo värikkyyttä mutta tuo sinisen soffan emäntä hienosti kiteytti sanat arvokkuus ja ilo. Täällä nuo pidemmät verhoilut myös käytössä ;)

  VastaaPoista
 6. Kyllä pitää ihmisen saada pukeutua kuten haluaa, siis minun mielestä - minun mielestä saisivat olla pukeutumattakin, jos haluavat. Ahistaa ajatus, että pitäisi kaiken muun lisäksi miettiä, mitä tuntematon ohikulkija ajattelee takapuolestani, etupuolestani, pallomahastani ja kirpparivaatteistani. Liikaa on elämässä stressinaiheita muutenkin, stressinaiheita, ongelmia, traumoja. Voihan sitä katsoa toisaalle. Ei elämä aina ole niin esteettistä.
  Runosta tykkäsin. Runona sen luin. Ja koiran pyllyistä sanoi yksi koirapuistotuttu tykkäävänsä kovasti. Pebafriikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on ettei elämä aina ole esteettistä ja ajatuksistakin voi syntyä ahdistus. Itsellä ahdistus syntyi tästä avoimesti ääneen arvostelusta jota korviini kantautui ja se oli se mikä murisutti mieltäni. Ei kaikkea tarvitse aina ääneen laukoa vaikka mieli tekisikin, arvostelu on pebasta. Koirapuistotutuissa on monesti pebafriikkejä, kumma juttu ;)

   Poista
 7. Tässä asiassa olen joltisenkin samaa mieltä kuin Repu; kukin pukeutuu niin kuin haluaa - tai on vaikka pukeutumatta, jos siltä tuntuu.
  Viime viikolla avauduin siskolleni, kun kaikki ei mennyt ihan putkeen ja sain häneltä vastauksen, jota ehkä voisi soveltaa tähänkin: "Rakkaat ja tärkeät ihmiset ymmärtää ja muista ei tarvitse välittää" eli rakkaat ja tärkeät ihmiset ei välitä siitä miltä näytät ja muista ei tarvitse välittää - tai rakkaat ja tärkeät ihmiset sanoo, kun olet pukeutumisen(kin) suhteen ihan väärällä tiellä. :D :D
  Mutta ehkä tässä iässä on jo aiheellista pistää peba piiloon ;)

  VastaaPoista
 8. Siskosi sanoi viisaasti! Rakkaat ihmiset voivat myös olla korrekteja ja jättää sanomatta silloinkin kun aihetta olisi ;) Tuo yleinen ja ääneen arvostelu on vain sellainen juttu joka itselle kalskahtaa korvaan, "epistä" sanoisi joku hoitolainen töissä tähänkin.

  VastaaPoista
 9. Niin tämähän on sellainen aihe mikä nousee pintaan joka kevät ja viimeistään kesällä kun ihmiset alkavat pukeutua vähiin vaatteisiin. Toiset lisäävät keinotekoisesti lisää uhkeutta takalistoihin toiset haluavat siitä pois. Kumpi Kampi kesä on ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ihan kuin Suomalaisten suussa tuo ainainen säästä puhuminenkin ;) Takaliston kasvatuskin olisi varmaan tunteita nostava puheenaihe mutta siihen asiaan en näppejäni upota ;) Ihanaa juhnnusviikkoa!!

   Poista
 10. Jokainen pukeutukoon miten haluaa. Kevyesti tai peittävästi. Nautitaan kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan ja ilman arvostelun aallokon loiskahtelua :)

   Poista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)