tiistai 30. lokakuuta 2018

Ruokakassin lumo


Ruokakasseja on tullut tässä elämässä kannettua aika monta.
Lapsuudessa muistan että aika pienenä jo pääsi ihan itsekseen asioille (turvallinen reitti kauppaan ilman ajoväylien ylityksiä) huisan pitkän matkaa...mäki alas :D.
Ensin oli äidin kirjoittama lappu jossa myös piirrettynä mitä piti tuoda, sitä puristi jännittyneenä kädessään ja sydän pamppaillen meni kauppaan. Jos joku haettava asia oli korkealla niin aina oli joku kaupan työntekijä lähellä ja auttoi. Kassaneidit oli tuttuja naamoja ja muistivat mille tilille ostos laitettiin...mutta pääsipäs kirjoittamaan nimensä korttiin...kröhöm!
Mutta siitä ruokakassista....meillä oli sellainen perässä vedettävä laukku ja se oli kätevä peli, paljon mahtui kyytiin ja oli aikas hauska hurruutella kotia päin. Nykyäänkin näkee niitä mutta ne ovat sellaisia käteviä, kompakteja sekä kauniin värisiä. Meidän ralliversio oli aikas ruskeaa ja vahamaista kangasta pitkällä vetimellä mutta kyllä se oli kiva :)

Nykypäivänä sitten kaikki kannetaan kotiin, onneksi nuoriso kantaa ja itsellä reppu :)
Jossain vaiheessa sitä kävi aina töistä tullessa yksin kaupassa ja kaksi kassia ruokaa, se oli vaihe jossa tuli osteltua paljon muovikasseja...hyi minua!
Tänä päivänä on kestokassit aina mukana, myös jälkikasvu on tottunut tähän ja se on hyvä, ainakin omalta osaltaan tässäkin asiassa pienennetty tätä turhaa muovin määrää.

Ruokakassit kun saapuvat kotiin niin kuhina käy....ei pääse eteisestä sisään kun kuuluu.. "mitä sä toit", "mitä ruokaa tänään"... reppuni tyhjennetty sekunnissa.
Ihan voisi luulla että jääkaappimme ammottaa tyhjänä ja ainainen nälkä kurnii suolistossa, lapsiraukat eivät koskaan saa mitään :D
 Monesti olen miettinyt että millä keinoin saisin tämän "ihanhetikaupastasuoraankassista" syömisen loputtua ;)

Ohjeistuksena  olisi yksinkertaiset napakasti sanotut fraasit....
- laske kassi alas käsistäsi
- ota käsi pois kassista
- irroita otteesi elintarvikkeesta

Arvatkaa vaan toimiiko ;)

Väliin tuntuu että siinä tapahtumassa on jotain joulumaista....yllätyskassi jonka sisälmyksestä ei koskaan voi tietää.... :D (suurimmaksi osaksi kuitenkin kassin sisältö on ihan sitä samaa peruselintarviketta ).

Miten teillä?....käykö kuhina kauppakassilla ;)
Onko käytössä kesto vai kertakassit?

*Tuulista  iltapäivää sinulle*

10 kommenttia:

 1. Kestokassit ja pajukori meillä, ei muovipusseja kiitos! Kuhina käy - kaksi karvakorvaa tutkii saiko he jotain :D muita ei juuri kiinnosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIH, ihana...karvakorvat. Se on kyllä totta että rapina hajuineen tuo paikalle lapset, kissat ja koirat ;)

   Poista
 2. Meillä kans kestokassit, niitä on takapenkki vääräällään ja ees taas kuletellaan - autolta täytenä kotiin ja sitten taas tyhjiä tilalle odottamaan.

  Mun ostokset on varmaan niin tylsiä ja pienet, ettei niitä juurikaan ruopata. Kaappeja kyllä kaivellaan välillä sillai toiveikkaina et "oisko täällä jotain hyvää".

  Tuulista päivää sinnekin, Onneli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo kaappien aukominen...kin ja jääkaapin ratsaus kuuluu asiaan. Monesti olen kysyny että "luuletteko sinne kaappeihin ihan ilmasta tupsahtavan jotain"...vastauksena muminaa ja "joskus on voinut jotain jäädä kauppakasseista huomaamatta" :D Anna mun kaikki kestäää!!!

   Poista
 3. Mulla on käsilaukkuna iso nahkareppu, missä minulla on aina kestokasseja muutama. Niitä kauppareissuillani täytän. Mutta kyläkaupasta nappaan ostoksilleni melkein aina pahvilaatikon, mitä kauppias laittaa tyrkylle kassan päätyyn. Pahvilaatikot kotona kierrätän kasvimaan kattamiseen.

  Hedelmäpussien kanssa on vielä petraamista! En halua ostaa kaupasta kestopussia. Mutta kun ompelukone on rikki, niin on jäänyt pussit itse ompelematta. Ehkä joskus sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reppu täälläkin, säästän nivelien rippeitä ;) Pahvilootat on kyllä hyviä...niitä maalla tulee otettua, ovat hyviä sytykkeitä (kaupungissa kun ei sitä tulipesää valitettavasti ole).Hedelmäpussit...hmm, sama täällä ei ole mutta koitan mahdollisimman paljon ottaa ilman pusseja....vierivät sitruunat ja sitä rataa ;)

   Poista
 4. Milloin mikäkin. Petraamista kassirintamalla olisi...

  VastaaPoista
 5. Olet jo puolivälissä hyvää tietä :)se että miettii jo petraamista asiassa, on plussaa. Joulupukille vinkkaus....kestokasseja kiitos <3

  VastaaPoista
 6. Meillä on myös heti karvakakarat tekemässä inventaariota kauppakasseihin :D Varsinkin Hehku ja hän sit voimalla työntää pään kassiin ja nuuhkii että mitä siellä on. Joka kerta :)
  Ai sitä riemua jos he pääsisivät kauppaan mukaan :)

  VastaaPoista
 7. Voi :D näen jo silmissäni tilanteen iloisten tassujen laukasta kohti elämyksien ruokamerta...jipiii...täältä tullaan eikä meinata <3

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)