tiistai 23. lokakuuta 2018

Hercule Poirot

Illat kun pimenevät, pimenee luettavan materiaalin laatukin ;)
Agatha on kestosuosikki niin kirjoissa kuin töllöttimeen tehdyissä elokuvissa ja sarjoissa.
Se on kumma vaikka näitä kirjoja on lukenut jo esiteininä niin aina se murhaaja tulee yllätyksenä... joko kirjat on niin taidokkaasti Agatha luonut tai sitten tähän pieneen päähän ei vain mahdu ratkaisut... ainakaan pitkiksi ajoiksi :)
Arvostan kovasti Englantilaisten sarjojen ja elokuvien tekemisen taitoa, näyttelijät hyviä, kaikki vaatetuksesta pienimpään takan reunalla olevan figuriiniin asti mietitty tarkasti.

Agathan luomat hahmot ovat kirjoissa realistisia ja siinä varmasti piilee niiden viehätys.
Hercule Poirot viiksineen ja harmaine aivosoluineen tekemässä loistavaa aivotyötä Hastingsin kummastellessa.
Samaan aikaan komisario Japp liikkuu ja keräilee aineistoa sekä usein lopuksi saa kunnian ratkaistusta arvoituksesta vaikkakin suuresti arvostaa Herculea.

 
Näissä vanhoissa kirjoissa vain on jotain...tuoksu, paperin tuntu.. tykkään lukea ihan kirjaa en niinkään kuunnella äänikirjoja ( töissä ääneen lukeminen on ihanaa, omat lapset kun eivät enää iltasatuja kaipaa).

Miten on... luetko kirjoja kirjana vai sähköisesti? Käytätkö äänikirjoja? Sykähdyttääkö Agathan kertomukset?

Kirjan välissä on muuten pupujussikirjanmerkki joka oli äitini...nyt se ilahduttaa minun keskeneräisten kirjojen välissä. Käytätkö kirjanmerkkiä, paperisuikaletta vai ...käännätkö kirjan niskoilleen...huiii!

<3 Lukemisen iloa <3

12 kommenttia:

 1. Kirjat luetaan kirjoina. Autossa kokeilin äänikirjoja, mutta niiden "laatu" riippuu liiaksi lukijasta (äänestä ja tavasta lukea). Agathan kertomukset ovat hyviä, oma lemppari tuolta vanhemman kirjallisuuden puolelta on Edgar Allan Poe, erityisesti novellit. Kirjanmerkkinä toimii joko muisti tai sitten mitä nyt sattuu käteen löytmämään, viime kuukausina se on ollut ostoskuitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta... se miten toinen lukee ääneen kirjaa merkitsee paljon, ilmeikkyys lukiessakin on tärkeää. Poen kirjat sopivatkin hyvin ajankohtaan kekri/halloween ... "i became insane , with long intervals of horrible sanity" (no tuo meni kyllä hulluuden puolelle ;) ). Hienoa että joku muistaa sivun...väliin tulee luettua kirja yhteensoittoa mutta en kyllä kuolemaksenikaan muistasi sivunumeroita.

   Poista
 2. Ihan kirjana luen. Tai lukisin, jos olisi aikaa. Siksi olenkin alkanut miettimään, tulisiko äänikirjoihin keskityttyä hommaillessaan. Töissä olen kuitenkin tottunut radiota kuuntelemaan kuulosuojaimista.

  Tuosta Poirotista en ole koskaan välittänyt. Mutta juurikin löysin kirjaston poistohyllystä "Kymmenen pientä neekeripoikaa". Olen sen joskus muksuna lukenut. Pakko oli napata se mukaan kun oli tuolla vanhalla nimellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjojahan mainostetaankin että niitä voi kuunnella missä vain... itse en kyllä oikein pysty esim. tekemään kävelylenkkiä ja samalla kuuntelisin jotain kirjaa. Siivotessa ehkä onnistuisi mutta olisiko siivousjälki verrannollinen kuunneltuun tekstiin...hmm. ;)Samainen kirja löytyy hyllystä vuodelta 1956 ja silloin nimi oli "eikä yksikään pelastunut"... mutta koulussa piti kyllä yläasteella tuo kirja lukea ja koulun kirjaston kirjoissa silloin oli "kymmenen pientä neekerinpoikaa".... on muuten mustavalkoisena leffana todella hyvä.

   Poista
 3. I enjoy reading Agatha Christie's books. I like the Miss Marple ones best.
  I prefer the actual book to hold and read.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miss Marple is so lovely old granny with sharp thinking... like her to <3

   Poista
 4. Oi, minä olen aivan Agatha-fani ja arvelen lukeneeni hänen tuotantonsa lähes kokonaan jo useampaan kertaan. Se on helppoa, koska en murhaajaa muista kuitenkaan ��

  Samoin olen katsonut varmaan kaikki TV-sarjat.

  Yhtä en lue toista kertaa: sitä Ei yksikään pelastunut. Luin sen teininä ja se on liian painostava. Pari muutakin Agatha psykologista kirjaa jätän väliin.

  Yleensä luen kirjat kirjoina, mutta nyt pitkillä työmatkoilla olen löytänyt äänikirjat ja niistä yksi, nimen omaan Christien, on ollut aivan mieletön. Enin kiitos loistavalle lukijalle, näyttelijä Lars Svedbergille!

  E-kirjoja en lue, näytöllä kuluu muutoinkin liikaa aikaa.

  Rakastan pehmodekkareita enkä muuta jaksa tällä haavaa lukeekaan. Tällä hetkellä lemppareitani ovat pari ruotsalaiskirjailijaa. Toisesta kirjoitin vastikään postauksen täällä:

  http://hempeathepeneet.blogspot.com/2018/10/heppatytto-saaristoidyllissa.html?m=1

  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
 5. Agathan kirjoissa monia varmasti juuri vetääkin uudestaan ja uudestaan lukemaan, taidokkaasti kirjoitetut tarinat ja se että niitä loppuhuipennuksia ei millään muista ;)

  VastaaPoista
 6. Luen paljon kirjoja, äänikirjoja en ole koskaan edes kokeillut.. Lemppareita ovat ruotsalaiset dekkarit. Agathan kirjoja en ainakaan muista että olisin lukenut kovinkaan montaa, varmaan nuorempana jonkin.

  Kirjanmerkki löytyy aina kirjan välistä, niitä täytyy olla monta, sillä kesken on useita teoksia yhtä aikaa..

  VastaaPoista
 7. Ruotsalaisista kirjailijoista viimeisin mitä itse luin oli se "100 vuotias ja karkas ikkunasta" ja katosi, oli muuten sellainen kirja että suosittelen vahvasti ;)

  VastaaPoista
 8. Poirot on ihan paras!
  Minä tykkään lukea kirjoja, äänikirjoja kuuntelen silloin kun kudon tai virkkaan.
  Kirjan välissä on kirjanmerkki. Fiktiota en lue, sensijaan elämänkertoja sekä elämäntaito / henkinen kasvu / tiedostaminen - opuksia :)

  VastaaPoista
 9. :) Itse olen aika moniruokainen esim. Harry Potter vei mennessään jo silloin kun tuli. Onneksi maailma on pullollaan kirjoja, erilaisia jotta jokaiselle löytyy jotain. Eläköön lukeminen <3

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)