perjantai 4. tammikuuta 2019

Unelmia

Kaisaniemeen loiskuttelin räntäkelissä ja liukastelua välttäen viettämään aikaani upeissa kasvihuoneissa.
Helsingissä on hienoja paikkoja ja aina väliin menee vuosia, ennen kuin muistaa taas käydä.
Tänään oli ilmainen sisäänpääsy Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan, joten hyödynsin tämän edun, maaliskuussa olisi seuraava avoimien ovien perjantai...vink vink!


Ajattelin että sisällä voisi olla ruuhkaakin mutta ei, turisteja oli jonkin verran ja sitten itseni kaltaisia ihastelijoita loput.
Rauhassa sai tavata kasvien nimiä ja tuoksutella kukkasia sekä näppäillä muutamia kuvia tällä dinosaurusaikaisella "pokettikameralla" :DOvella oleva ilmoitus vaatetuksen keventämisestä oli ihan hyvä, talvitamineissa palmusalissa olisi tullut hiostavan kuuma joten pomppa pois vaan.
Kamelioita kukki muutamassakin kulmauksessa talvipäivän kunniaksi, kukan keskusta muuten hauskasti muistuttaa kruunua.
Saleissa oli mukava hipsutella omaan tahtiin ja ihmetellä sekä unelmoida, niskat jumissa koitin tavoitella katseellani korkeimpia latvuksia.
Arvaakohan kukaan mistä kukasta tässä mahtaa olla kyse, väritys viittaa naapurimaahamme mutta ei nimeen?
Allashuone...juu minäkin voisin tämmöisen ottaa, paremman puutteessa käy ihan nuo ruukutkin.


Sitruspuun hedelmät olivat valtavia, tuskin enää mehukkaita. Ihastellessa tätäkin kasvia tuli mieleen nuo omat vaivaiset 10cm pitkät taimet, ehkäpä jonain päivänä niissäkin hedelmiä tai jos vaikka kukkisivatkin niin olisin onnellinen.
Eteeni tuli myös pieniä pyöreitä pomelon alkuja sekä kaakaopuun hedelmiä, hauskaa nähdä millaisesta puusta nekin ovat kotoisin.Puuvillapumpuloita oli hauska katsella, nepäs eivät olleetkaan tasaisesti samannäköisiä vaan ihan omanlaisia pitkuloita sekä putkuloita.Allashuoneessa ei ollut enää niitä jättilumpeita mitä vielä omien nappuloiden lapsuudessa oli mutta kauniita nämäkin.
Suosittelen käyntireissua tänne jos millään nauttii vihreästä.

*Kauniita hetkiä viikonloppuun*

16 kommenttia:

 1. Hienossa viidakossa pääsit käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ollut yhtään pelottavaa...ei kuulunut murinaakaan ;)

   Poista
 2. Voi ihana ihana Onneli <3 Kiitos tuosta tiedosta, että puutarhaan on vapaa pääsy jälleen maaliskuussa - et uskokaan miten paljon siitä ilahduin :)
  Tuolla viidakossa olen käynyt joskus ala-asteikäisenä eli joskus (silmät kiinni....) yli 40 vuotta sitten! Pojan kanssa siellä piti käydä, mutta kun se kerkis muuttaa pois niiltä nurkilta (10 vuotta on pitkä aika, ei siinä mitään ehdi tehdä :D ). Mutta nyt on ystävä jonka luulen saavani sinne mukaan - tai sitten pyydän sut sinne kaveriksi ;)

  Ihania kuvia, ihana paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalis-, touko-, heinä-, syys- ja marraskuun kuukauden ensimmäisenä perjantaina ilmainen sisäänpääsy. Mahdollisuuksia siis useita :) Paikka on ihana joten vois vaikka käydä useamminkin. Usein sitä on töissä kun on nämä ilmaispäivät mutta nyt sattui olemaan vapaalla.

   Poista
 3. Ihana vierailu. Mihin ne jättilumpeet ovat joutuneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä yhtään osaa sanoa, altaassa oli kyllä tilaa että olivatko lomalla? ;)Viimevuodelta oli kuitenkin Facebookissa kukkakuviakin joten vaikeaa sanoa. Muutoksiahan siellä on tehty.

   Poista
 4. Upeita kuvia! Kiva kun vinkkasit tuosta maaliskuusta, pitääkin heti laittaa korvan taakse:) Tuolla kyllä ihasteltavaa ja ihmeteltävää riittäisi! Kaunista talvipäivää ja mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväämmällä jos menee niin ulkoalueetkin ovat täynnä katseltavaa <3 Ulkopuutarhoihinhan on aina ilmainen sisäänpääsy.

   Poista
 5. Olipa kiva päästä siipeilemään kerallasi tähän kauneuteen. Juurikin päivitin, että haluan lisää vehreyttä, mutta en nyt sentään viidakkoa! On nämä upeita nähtäviä.

  VastaaPoista
 6. Palmujen katveessa oli kyllä ihanaa, voisin vallan mainiosti asustaa kasvihuoneessa :)...aamiainen altaalla ja lounas aavikkohuoneessa, illallinen palmujen alla....huokaus!

  VastaaPoista
 7. Lapsena tuli paljon rampattua kasvitieteellisessä puutarhassa ja aina oli yhtä kiehtovaa. Todella upeita paikkoja. Tuossa Kaisaniemen taisin käydä pari vuotta sitten.

  Sydämellistä sunnuntaita Onneli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhempien kanssa minäkin pikkutyttönä ensimmäiset kerrat olen tuolla käynyt ja kiitos heille siitä että ovat jaksaneet mielenkiintoisiin paikkoihin viedä <3

   Poista
 8. En ole koskaan käynyt kasvitieteellisessä puutarhassa, pitäis todellakin käydä! Vierestä tullut mentyä monestikin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa käydä :) Huomaan kyllä itsekin että kotikaupungissa on vielä paikkoja joissa ei vaan ole jostain kumman syystä tullut käytyä.

   Poista
 9. Tuolla on tullut minunkin käytyä, muttei koskaan tähän vuodenaikaan. Uskomaton paratiisi!

  VastaaPoista
 10. Talvella on ihan eri fiilis käydä kasvareissa kuin kesällä ja vihreys tuntuu näin talven keskellä aivan uskomattomalta <3

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)