maanantai 7. tammikuuta 2019

Lelumuseon joulu

Nyt on myöhäistä... se meni jo ja loppui, joulu siis  mutta minäpä kerkesin tänä vuonna käymään, vaikka aika viimetinkaan jäikin.
Suomenlinnassa on yksityinen, aivan super ihana lelumuseo, jossa joulukuussa vitriineihin ilmestyy toinen toistaan ihastuttavempia vanhoja joulukoristeita.
Tällä kertaa hiippailin kamera mukana ja kysyin luvan kuvaamiseen koska luvattoman kauan räpsyttelin hyllyjen välissä ja kuolasin vitriinikappien sisällyksiä (taitettava matkajakkara olisi ollut kyllä aika hyvä olla mukana :) )
Museossa ehdottomasti kannattaa käydä ajan kanssa ja nauttia näkemästään sekä istahtaa vielä kahville museon sisääntulossa sijaitsevaan cafe Samovarbariin josta ikkunoiden kautta avautuu merimaisema.
Teenjuojia hellitään haudutetulla teellä ja suolaista sekä makeaa leivonnaistakin on tarjolla. Henkilökunta ystävällistä ja tunnelma on rauhallinen, lämmin ja mitäs ylistys sanoja vielä keksisi ;)
Museoon pääsee sisälle käteisen lisäksi museokortilla jos sellaisen olet haalinut itsellesi tai jos teet kesäsesongin aikaan retken saarelle kannattaa ottaa 19 euron yhteislippu niin pääset Suomenlinnan kaikkiin museoihin.
Tähän postaukseen laitan ainoastaan koristekimaran, näissä vanhoissa joulukoristeissa vain on sitä jotain mistä kovasti tykkään. Olen tainnut syntyä vanhaksi :D


Tähän viimeiseen kuvaan on hyvä lopettaa, loppiainen takana ja viimeistään tulevana sunnuntaina, Nuutin päivänä, korjataan joulu pois.
Mennyt on ihana joulumme, jota taasen jännityksellä odotamme kokonaisen vuoden mutta nyt on aika kääntää katseet ja kellot piteneviin päiviin, talven pirteisiin pakkasiin.

*Alkavaan viikkoon onnenmyttysiä*

8 kommenttia:

 1. Suomenlinnaan täytyy tehdä keväällä kyllä retki. Ihana museo ja todella paljon ihailtavaa! Mukavaa viikon alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti. Suomenlinna on upea paikka retkeilyyn vaikka ilman museoitakin mutta kivahan se on olla joku kohde reissulla :) Mukavaa viikkoa sinullekin.

   Poista
 2. Vanhanaikaiset joulukoristeet on parhaita

  VastaaPoista
 3. Nyt on niin ihana ja ihan meikäläisen paikka myös. Kunpa muistaisin mennä tuonne joulukuussa. <3 Kivaa uutta viikkoa Onneli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia...kalenteri <3 Minä ainakin merkkailen kalenteriin ylös kivoja paikkoja ja tapahtumia missä pitäis käydä, muuten tässä elämän hölinässä unohtuu ihan tyystin :)

   Poista
 4. Kiitos Onneli suloisesta blogista! Hyvää alkanutta uutta vuotta, ja tervetuloa uudelleen <3

  VastaaPoista
 5. Ole hyvä vain. Museossanne on aina niin mukava käydä, sinne vitriinien lumoon uppoutuu kuin toiseen maailmaan <3

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)