perjantai 1. helmikuuta 2019

Nilkkasukkapakkaset

Kauhistuneena katselen ohi viilettävien nilkkoja,
paljaat nilkat ja farkkujen lahkeetkin käännetty muutaman käänteen ylöspäin.
Pakkanen tuntuu hyytävältä kun tuulee ja pöllyää lunta taivaalta lisää.

 
Mikä pistää ihmisen pukeutumaan väärin pakkaseen?
Ei se kyllä millään voi olla tietämättömyyttä kun internet ja some syytää tietoa, uutisia ihan kaikesta 24/7
Voiko pakkasen vaarat tuntua kuitenkin olemattomilta sen ulkonäön vierellä?
Ajatellaanko että ei se minulle käy, jollekin muulle vain.

 
 
Sitten pöllähtää raitiovaunuun lauma nuoria tyttöjä, kaikilla napapaita päällä,lyhyt toppatakki auki! Ei pipoja, hanskoja eikä kaulaliinoja.
 
Selkä paljaana vilkkuen kirmaavat keskustassa ulos tuuleen ja lumipyryyn.

 
 
Joku nyt ajattelee että mitäs se minulle kuuluu miten jotkut pukeutuvat, ei kuulu ei ja minusta kaikki saavatkin pukeutua juuri kuten haluavat ...
mutta
jos terveys on vaarassa niin kyllä sitä vaivihkaa tekisi mieli kertoa mitä vaivoja itsensä kylmettämisestä voi saada.

Kotivinkin numerossa 2
 oli tätä pukeutumisasiaa hauskasti kirjoitettu.Näistä pukeutumistyypeistä voi varmasti löytää itseään joko yhdestä
 tai monen yhdistelmästä.
Hulvattoman hauskasti kirjoitettu.
Itsestäni tuntuu että olen 1 ja 3 sekoitus joka toivoisi enemmän olevansa 2.
Löydätkö sinä itsesi?

 


*Villasukat kunniaan ja pipo päähän pakkasilla*

14 kommenttia:

 1. Mä löysin itsestäni 1:stä ja 2:sta, mutta kaupungissa asuvana ja varsinkin nykyään kun joutuu (juuri niin, joutuu) turvautumaan muiden apuun = toiset joutuvat kulkemaan mun kanssani, päädyn useasti 3:een.
  Mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän musta löytyy 2:sta :D
  Laitan iän piikkiin nykyään kaiksen mitä teen *pyörittelee viattomana silmiään* Kun mä oon jo niin vanha, niin mä voin tehdä mitä vaan. Hormonit. Keski-iän (milloin se muuten on?) ylittänyt tai ainakin jo keski-ikäinen. Vaihdevuosioireita. Elämä on muutenkin niin harmaata. Vanhemmat rouvat voi aivan hyvin ryhtyä juttusille kenen (=nuorempien ihmisten) kanssa tahansa, eikä kukaan katso enää kummissaan (olipa kiva täti. No en mä nyt NIIIIN vanha vielä ole!)

  Pitäiskö mun esitellä mun hattu kokoelma....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin - mulla ON pilkkihaalari. Meillä on laskiaissunnuntaina suvun kesken oma laskiaisrieha vanhassa mummulassa jota eno vielä asuttaa ja siellä on pilkkihaalari on ihan ehdoton!
   Mikä on parempaa kuin kontata lasten kanssa metsässä kuuntelemassa karhun kuorsausta, etsimässä näätiä ja kärppiä ja vaikka mitä. Ja vaikka minä olen notkea kuin rautakanki, niin minä olen se ainoa joka siellä metsässä konttaa lasten kanssa.... Riittävästi mielikuvitusta :)

   Poista
  2. Pilkkihaalarinen, hattupäinen, höpöttävä täti-ihminen <3 Hattukokoelma, ihanaa :) iso-äidilläni oli pieni pää ja hänellä oli ihania hattuja, vahinko vaan että itsellä on iso pää ja pipot vain käy... Mäkin olen jo aika pitkään laittanut kaikenlaista iän piikkiin ;)sen varjolla voi tehdä kaikenlaista.

   Poista
 2. Hih, sama nuorten pukeutuminen on pantu merkille Sinisellä sohvalla, Isännän toimesta. Ilmiö on tuttu omasta nuoruudestani, vaikka olen itse pukeutunut aina lämpimästi. Oli aika pitkä koulumatka, jonka useimmiten kävelin. Kyllä siinä villa lämmitti. Muistan ystävällisen kadunalakaisijasedän varoittaneen, että poskeni näyttävät jäätyvän ja kehoitti lämmittämään niitä tumpuilla. Me pukeudumme lämpimästi, kerroksittain ja minulla on nastakengät... Ruskovillakerrasto on kovilla pakkasilla ihana! Omatekoisia neuleitakin käytän, villahousuja en ole neulonut, vaikka ne ovatkin nyt muotia neulovilla henkilöillä. Kevättä kohti mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskovillakerrasto on lämmin kyllä, mutta Myyntisirkkunen kurkistaa Pöllön siiven alta - olen nimittäin lähden kokoukseen ja suunnittelemaan ensi kesän tapahtumaa. Meillä Myyntisirkkusillä on tapahtumassamme myynnissä - ollut jo vuosia, kun sitä aina kysytään ja kaivataan - kerrasto joka on viileä kesällä ja lämmin talvella. Niin väittävät ne, jotka semmoisen ovat ostaneet ja tulevat seuraavana kesänä ostamaan toisen tai appivanhemmille tai vävypojalle tai miniälle lahjaksei samanlaisen:
   verkkokerraston!
   Sinisen Sohvan Isäntä, ja varmaan muutkin miehet, sen tietävät, useinhan kauluspaidan laitetaan verkkopaita? Tai muistelen laitetun, meilläkin AM joskus laittanut, ettei paita tartu selkään kiinni kesähelteellä.
   Mutta yhtä kaikki, kovasti kehuvat sitä kerrastoa. Ja..krhm.. rohkeimmat miehet kuleksivat siellä melonnan vaihtopaikoilla se verkkopaita päällä - tiiä sitten olisko parempi kokonaan ilman paitaa :)

   Poista
  2. Isällä oli verkkopaitoja...niin muuten Uuno Turhapurollakin on ;) muotiguru! Mutta kyllä talvella kerrastot rokkaa ja villa. Ruskovillaa en itse ole pitänyt mutta toi tekninen on kyllä hyvä, ei ole palellu.

   Poista
 3. Ykis Väriläiskä täällä ilmoittautuu, tosin ilman huovutettua tötteröhattua. Mutta joinain päivinä näytän kuin olisin karannut lasten värityskirjasta. (En aina, tänään on päällä mustaa ja "haarniska", kuten kuopus mun hopeanväristä tunikaani kutsuu.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle vois kyllä sopia sellainen huovutettu hattu jossa vilistelee ne teidän suloiset karvakääröt <3 Onko haarniska myös taistelun kestävä?

   Poista
 4. juu, minä myös kauhistelen noita vähissä vaatteissa pakkasilla liikkuvia teinejä! Olenko itse ollut samanlainen hurjapää nuoruudessani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan vain yhden ajanjakson ylä-asteella kun koitti viilettää ilman pipoa... ei oikein ollu kivaa kun korvat punotti sekä koulussa että koko illan kotona eli aika lyhyeen jäi se "tyhmä" kokeilu :)

   Poista
 5. Kauhulla katson omaakin teiniä, kun pukeutuu minusta ihan väärin näillä keleillä :(. Mutta sitten samaan aikaan muistan, että omassa nuoruudessani oli noloa käyttää pipoa. Se oli vielä arveluttavampi muoti kuin oman poikani avoimet nilkat, vaikka niitä huokailenkin!!

  VastaaPoista
 6. Onneksi monella on takissaan huppu...ja se on helppo laittaa päähän ilman että kampaus menee "nurin". Se on tuon jälkikasvun kanssa vähän niin että mitä koitat toitottaa niin tekevät toisin...ainakin aluksi ;) järki saapuu ja äipän neuvot muistuvat mieleen hiukan myöhemmin.

  VastaaPoista
 7. Minulla on kyllä sukat, mutta ei pipoa, vain huppu ja korvaläpät korkeintaan. Lakit ei istu päähän millään, vaikka niitäkin on joskus ollut. Siinä missä itse kuljen pää paljaana, kulkee lapsenlapseni nilkat paljaana, se näytti kyllä hyytävältä ja tuli sanottuakin jotakin. Hieno ja kuvaava nimi postauksellasi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se onkin perin vaikeaa sanoittaa "mutinansa" nuoremmille korville ettei vain asia käänny päälaelleen...eli kohta tassutellaan varvastossuissa pakkasilla ;)

   Poista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)