perjantai 18. tammikuuta 2019

AA

Aurinko ja amaryllis.... heh, moni taisi otsikosta luulla jotain ihan muuta ;) pieni jäynä on aina paikallaan.
Mutta asiaan, aurinko on pilkahdellut nyt väliin aamuisin ja väliin päivälläkin, aiheuttaen vahvaa voimaantumista.
Mieli virkistyy valosta ja huomasin että vaikka amarylliksen jouluaika on ohi niin uusintakierros on alkanut.
Kukka saapui jouluksi,interfloran kautta ulkomailla asustelevalta sisareltani ilahduttamaan, kiitos <3
Mikä on sinun ehdoton joulukukka lemppari ja jatkojalostatko mahdollisesti sipulillisia seuraavana kesänä pihalla?
*Tässä sipulissa on voimaa*


Teksti sisältää mainoslinkin

16 kommenttia:

 1. Ihana valo <3.

  Mulla on sen verran paljon viherkasveja suhteessa käytössä olevaan tilaan, ettei oikein jää sijaa joulukukille niin, että pääsisivät esille ja oikeuksiinsa. Mutta jos joku sipulillinen pitäisi valita, niin se olisi pikkuruinen nupullaan oleva hyasintti, josta tykkään sellaisena enemmän kuin kukkivana. Yleensä mulla on jouluna korkeintaan kimppu valkoisia tai punaisia tulppaaneja. Ja kuusi, joka on ehdoton kingi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintista itsekin pidän juuri sen tuoksun takia, nostalgiaa lapsuudesta. Tämä amaryllis on vaan kukinnallaan hämmästyttänyt suuresti :)

   Poista
 2. Mä en altistuksen takia kestä multaa sisällä (ts meillä ei voi olla sellaisia kasveja) mutta ystävä toi jouluksi sellaisen ihan minipienen joulutähden ja sen kanssa pärjäsin joulun hyvin. Oli tooosi suloinen!

  Joulutähdistä: oli muuten kumma fiilis kun ekaa kertaa olin Marokossa ja siellä oli joulutähteä sellaisena hartiankorkuisena puutarha-aitana!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se varmasti onkin kummaa että jossain muualla, meille niin tietyn ajan kukka tai kasvi joka kestää vain sisäoloissa, onkin ihan luonnossa kasvava :) Taannoin katselin juuri jotain puutarhaohjelmaa ja siellä ostettiin puutarhaan eksoottista maitohorsmaa ;) kyllä hiukan hymyilytti mutta näinhän se menee.

   Poista
 3. Ihana tuo sun amaryllis - jollaista en ole itse koskaan omistanut. Saisin sen varaan hengiltä alle tunnissa. Viherpeukaloni on keskellä kämmentä ja sekin selkäpuolella...

  Mulla on kaksi lempijoulukukkaa, mutta toisesta kelpaa vain yksi ja ainoa, se tietty, yhden ainoan ihmisen tuomana :) Kuuluuu jouluperinteisiin. Ja jos sitä ei tule, on koko joulu peruttu.

  Lempikukka nro 1 on hyasintti. Rakastan sen tuoksua. Joudun ostamaan niitä useita ennen joulua, juuri tuon viherpeukaloni takia.

  Lempikukka nro 2 on joulutähti, jonka saan jouluaattoaamuma Joulupojaltani <3 Perinne on kestänyt jo... 17-18 vuotta, siitä alkaen kun pojat (kaverukset) olivat 12-13-vuotiaita. Yhtään joulua ei ole jäänyt väliin.
  Muuten en niinkään joulutähdestä perusta, mutta se yksi ja ainoa joulutähti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana perinne <3 Hyasintin tuoksusta itsekin pidän kovasti mutta kyllä tuo amaryllis on ihan huippu kukinnallaan. Ikinä ei ole toista kertaa kukkinut peräjälkeen. Taidan säästää tuon sipulin ;)

   Poista
 4. No on kyllä vahva sipuli! Ja kaunis! Minulla ovat joulukukat kuihtuneet jo aikaa sitten pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa tässä miettinyt että mitä siihen on lisätty että noin villiintyi kukkimaan uudestaan... supersipuli :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Hyvä Possu :) sitten vaan lenkille ja nauttimaan pakkaskeleistä.

   Poista
 6. Keväinen krookus on lempikukkani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset on kyllä kauniita ja niissä on sitä värivalikoimaa paljon. Meillä maalla on moneen otteeseen niitä istuteltu mutta veli vemmelsääri tykkää natustella ;)

   Poista
 7. Joulukaktus taitaa olla ainoa joulukukkani. En kestä hajuja. Tuollainen sipuli olis kyllä kiva.

  VastaaPoista
 8. Joulukaktus meilläkin on, tuli aluksi hoitoon isältä ja lopuksi tehtiin vaihtari, kaktus jäi meille ja rahapuu lähti isän ikkunalle. Tänä vuonna kaktus vain ei kukkinut...ehkäpä otin liian aikaisin sisälle parvekkeelta.

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo kaapisto. Joulukukkalemppari taitaa olla punainen joulutähti. :)

  Kivaa uutta viikkoa Onneli ja nautitaan auringon pilkahduksista, johan tässä on valoa kaivattu. <3

  VastaaPoista
 10. Kiitos :) kaapisto on perintömööpeli <3 Aurinko kera näiden upeiden pakkassäiden on kyllä ihan huippua...ulos vain ja siivous saa jäädä!

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)