Hirmuisen monella on ongelmaksi asti syksyisin omenoita, niitä kypsyy mielettömiä määriä omaan käyttöön ja sitten tarjotaan sukulaisille, ystäville sekä tutuille.
Jakaminen on hyvä juttu ja luomuomppuja Suomen suvessa kypsyneitä... namskis.
Sitten päästään siihen että kun minnekkään ei saa omenoita?
Kompostoidaan ja viedään kaatopaikalle.
Samaan aikaan kauppojen hedelmähyllyissä on omenaa jos mistäkin maasta ja ei taatusti luomua.
Miten voi oikeasti olla mahdollista että ei vieläkään osata hyödyntää kotimaista omenaa.
Voisiko vastaus olla että kiertävä kuorma-auto joka ostaisi ylijäämä omenat pienellä summalla yksityisiltä ja veisi kauppoihin tai jatkojalostukseen jossa tehdään hilloa, viiniä, leivonnaisia tms.
Eipä tietenkään, byrokratia tyrmää tämän varmasti (paperisotaa ja kaavakkeita, pykäliä sun muuta), verottaja tietenkin (joku voi vaikka hetkellisesti rikastua) ja jos ei muuta niin joku EU direktiivi pulpahtaa.
Itseltä kun omput syöty niin mielellään ostaisi kotimaista "kotipiha" omenaa.
Mitä mieltä olette...onko ulkolaisten omenoiden tuonti syksyllä hyvä asia ja omien omppujen kompostointi ihan jees.
* Mauri myrskyä paossa sisätiloissa *
Meillä on tosi huono omppuvuosi. Määrää on, mutta kaikki on niin matoisia, ettei niitä voi hyödyntää. Viiniin ja siideriin niitä ei voi käyttää, koska madonkakasta voi tulla jotain huonoja homeita ja pilata viinin. Enkä halua kyllä syödä mitään matohilloakaan! ='D
VastaaPoistaNo juu tuossa tapauksessa ymmärrän ettei jatkokäyttöä ole...kanat kyllä tykkää vähän matosista ompuista ;) Ne on vähän niin kuin koirien toiminta/herkkupallot :D Toisaalta, eikös tämä hyönteisten syönti buumi ole nostanut päätään, miten olisi seuraavilla markkinoilla myynnissä friteeratut omenatoukat ;)
VastaaPoista