sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Valkosipulisato

Valkosipuli... joko sitä rakastaa tai vihaa. Valkosipuli on aina jakanut mielipiteitä.
Itse pidän valkosipulista kovasti jopa niin paljon että rippikouluvaelluksella meidän pappi sanoi että se kuka syö valkosipulin kynnen saa markan. Hah... mikäs homma tuo nyt  olisi.. tämä tytteli muutaman pojan kanssa söi ja kukkaroon kolahti karkkirahaa "seuraavaan ihmistenilmoillepysähdykseen". Ainoa miinuspuoli tässä syömisessä oli ettei kukaan ottanut meitä telttaan nukkumaan joten... nukuimme kirkkaan kesäkuisen lapin taivaan alla kera mäkäräisten.
Noista ajoista on aikaa mutta valkosipuli maistuu edelleen.
Ensi kertaa nyt olen kasvattanut valkosipulia. Ostin markkinoilta viime kesänä maukkaita sipuleita ja sain hyvät neuvot laittaa syksyllä osa kynsistä talveksi maahan. Näistä nyt nostaessa oli tullut isoja yksikyntisiä. Jos haluan monikyntisiä niin uudestaan maahan vielä.
No ensimmäisiä syöty, osa kuivuu talven herkuiksi. Ensi viikolla luvattu tänne kylmenevää joten laitoin taasen kasvulootaan nukkumaan talviunia kaikkein pienimmät valkosipulit.
Aina kun jossain kasvatuksessa onnistuu tulee hyvä mieli, meillä kaikki on luomua ja itseoppineina kasvatettua.... erehdyksistä oppii ja joka vuosi koitan kasvatella jotain uutta.


 
Maistuvaa sunnuntaita kaikille ja iloa päivään.

6 kommenttia:

 1. Valkosipuli on kyllä niin hyvää:) Meidän mummi on tiukasti sitä mieltä että jos leivän päälle pistää talvisin valkosipulia siivuina niin kesällä ei sitten itikat syö:) Leppoisaa sunnuntaita❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tätä koittaa ;) tänä kesänä ei kylläkään ole itikat vaivanneet vaan hirvikärpäset(en sitten tykkää yhtään...hyrr).

   Poista
 2. Valkosipuli on paitsi hyvää, myös superfoodia, josta on moneksi. Joskin on myös karkottamaan lähelläolijat :D.

  Vuosia sitten yritin kanssa kasvatella itse, mutta meidän savisella tontilla jäivät kyllä niin pieniksi ja sitkeiksi, että ei niistä saanut niitä kynsiä irti millään.

  Pirtsakkaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep "superkarkoitetta" ;). Meilläkin on savista maata mutta kasvulootat täynnä muhevaa multaa, katsotaan mitä ensi kesä tuo tullessaan.

   Poista
 3. Vankkumaton fani täälläkin. Haluaisin kovasti oppia itsekin kasvattamaan valkosipulia, joten olet hyvänä esimerkkinä. PItää vaan uskaltaa yrittää. Nyt olisi aika...

  VastaaPoista
 4. Kasvatushan ei onneksi ole tähtitiedettä... itse kokeilen vähän kaikkea ja joskus ei millään onnistu ja joskus hyvinkin käy. Yrittää pitää se on oikeastaan aika jännää kasvattaa itse syötävää. Joskus olisi haaveissa olla huomattavasti omavaraisempi mutta pikku hiljaa... Onnea yritykselle ja kynnet multaan :D

  VastaaPoista

Hei! Jätäthän jälkesi käynnistäsi blogissani :)